Докато се замерят с декларации и се занимават с бутафорното

...
Докато се замерят с декларации и се занимават с бутафорното
Коментари Харесай

Дъвката Каранга няма да реши проблемите на Левски

Докато се замерят с заявления и се занимават с бутафорното наказване на новия Моци - Фернандо Каранга, който дава отговор на редица въпроси за какво у нас футболът е на пещерно равнище, някак си в миманса останаха проблемите на Левски от спортно-техническо естество.

Защото и след първия пролетен конфликт с техния дразнител - остарял или нов, безконечен или припознат, на всеки както му изнася, обстановката в игрови проект не е обнадеждаваща, тъкмо противоположното. И в случай че до зимата минаваха оправданията със завареното състояние, поемането на тима в придвижване и неналичието на подготовка, в този момент Делио Роси към този момент няма накъде повече да си търси извинения, колкото и благосклонна да е огромна част от публиката към него. Някои от нас още през първата част на сезона сигнализираха, че Левски ще бере съществени кахъри, в случай че италианецът не осъзнае спецификата на мястото, където е попаднал и не промени възгледите си за това по какъв начин би трябвало да наподобяват " сините ", изключително когато равнището на противниците му е, меко казано, криво-ляво.


" Терористът " Каранга против Робин Худ от Левски, благия в словата си Боримиров и компания

Списъкът със " сини " изцепки е толкоз дълъг...

Уви, след половин година отпред на столичани първи проблясъци за смяна в стила на Левски няма, а и май Роси доста не се е трогнал от този явен факт. Казват, че 6 месеца са изцяло задоволителен интервал от време, в който един треньор може да повлияе на образа и визията на тима си до степен, че смяната да е забележима. При Левски са видни някои дребни усъвършенствания, които обаче са извънредно незадоволителни и несъществени, с оглед вложения в треньор, играчи и подготовка. Плюс безусловната поддръжка на притежател към треньор - метод, който като дълготрайна процедура можем да отчетем като верен.

Взеха се и като количество, и като качество повече от прилични футболисти, по тази причина е необяснимо критерият към резултатите и играта да е същият, че даже занижен, какъвто беше към Николай Митов, Люпко Петрович, Стойчо Стоев - треньори, струващи в пъти по-малко на клуба и като заплати, и като селекция, само че със същото класиране, че дори и по-добро ( б.а. - приказваме за Петрович и втората година на Стойчо Стоев ). Заради това и не са малко тези, които закономерно няма по какъв начин да одобряват Левски да трепери на " Герена ", да се спъва против тимове като Етър, Берое, Витоша и Славия, и да не може да сътвори за 90 минути чисто голово състояние против разтърсената команда на Стамен Белчев, която Левски преди дни съумя да реанимира... Теренът бил неприятен, топката тежала и така нататък Окей, само че страничните фактори не трансформират метода и настройката на Роси да не загуби мача... Че в блатото е мъчно да покажеш високо футболно майсторство е по този начин, само че пък гледаме Левски и на хубави терени, а картината не е кой знае какъв брой по-различна - муден футбол, с мисъл на 80 % от мача за отбранителни дейности, а напред каквото стане. Мантрите за най-хубавата отбрана рухнаха, тъй като и в това отношение Левски към този момент е на трето място. А в един миг се твърдеше, че отбраната печели купите... На всичкото от горната страна " сините " са тимът, който дружно с Верея и Берое е вкарал минимум голове в първата шестица. От нея единствено Берое не е побеждавал Левски, само че не е и изгубил. Не е за подценяване и фактът, че Левски досега няма триумф против първите два тима в класирането...

Генерално на " Герена " вървят по доста тъничък лед, залагайки сезона, подчинен първоначално от два мача против противник, който демонстрира предпочитание да господства в съответните конфликти, и който има по-добрите резултати в директните конфликти. Силно се надяваме да бъркаме, само че е хубаво ръководители, треньори и футболисти да си приготвят добре домашното за идващия един месец, тъй като когато ледът се спука пропадането е неизбежно, а декларациите не оказват помощ.

 Левски за ЦСКА: Клубът хамелеон поражда единствено усмивка на състрадание у нас
Левски за ЦСКА: Клубът хамелеон поражда единствено усмивка на състрадание у нас

" Сините " дадоха отговор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР