Докато съм министър на финансите, няма да участвам в политически

...
Докато съм министър на финансите, няма да участвам в политически
Коментари Харесай

Асен Василев за бюджета: Има риск за заплатите

Докато съм министър на финансите, няма да вземам участие в политически планове, по-късно ще помисля какво тъкмо желая да върша. Ще видя дали има хора и съидейници, с които можем да създадем нещо, което да помогне на България.

Това съобщи служебният финансов министър Асен Василев в предаването " Неделя 150 “ по БНР.

" Актуализацията на бюджета, както е препоръчана от кабинета, взе под внимание всички предпочитание на Министерство на здравеопазването, тъй че да се подсигури, че ще има пари за медиците на първа линия и за медикаменти при тежка Коронавирус конюнктура. За бизнеса са планувани 430 млн. лева, от които към 240 млн. лева са за продължаващата мярка 60/40 “, добави той.

Василев изясни, че в случай че тя не се одобри обаче, страната ще бъде в много тежка обстановка не тъй като нямаме средства, а тъй като нямаме право да ги похарчим.

" Без актуализация на бюджета няма да има пари за опазване на здравето и медиците и с цел да ги подсигурим, ще би трябвало да активираме така наречен " буфер “, което значи да имаме право да вземем пари от всички други министерства, което пък слага под риск заплатите за декември месец на министерството на защитата, министерството на вътрешните работи, министерството на труда и обществената политика и съществени усложнения за всички останали “, разясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР