Докато руските бомби падат над Киев, стотици бебета проплакват за

...
Докато руските бомби падат над Киев, стотици бебета проплакват за
Коментари Харесай

Десетки бебета се раждат под тътена на взривовете в Украйна

Докато съветските бомби падат над Киев, стотици бебета проплакват за първи път под тътена на войната. Новият живот в Украйна се появява не сред стените на украинските лечебни заведения, а в мазетата им. Там десетки майки откриха най-безопасното леговище за новородените си, оповестява NOVA.

" Събудих се на 24-ти февруари в 5 сутринта от шума на ракети. Чух детонация и дами, които викат и плачат от боязън. Войната беше почнала. Не можех да допускам. Мислих си, че това е някакъв призрачен сън, само че това е животът ни в този момент ", споделя Алена.

" По-голямата част от лекарите тук не са напускали болничното заведение от 24 февруари. Около 70% от екипа е тук непрекъснато, като се редуваме кой да дежури ", споделя Димитро.

Под тътена на непрекъснатата пукотевица родилното поделение в киевската болница е претъпкано.

" Имаше дами, които раждаха тук в мазето. По едно време сирените се включиха и всички трябваше да се скрием, даже нямаха време да полежат след тежко раждане ", споделя Алена.

" Постъпих в болничното заведение в първия ден от войната. Бях бременна и на 28 февруари родих, името му е Марк. Тук сме в сигурност ", споделя и Юла. И в този момент бебешкият рев огласява тъмните коридори на лечебните заведения и носи полъха на вярата за нов, по-добър живот.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР