Докато Qualcomm и Exynos активно работят върху чипове с поддръжката

...
Докато Qualcomm и Exynos активно работят върху чипове с поддръжката
Коментари Харесай

Анонс на MediaTek Helio M70: флагманска SoC с поддръжката на 5G

Докато Qualcomm и Exynos интензивно работят върху чипове с поддръжката на 5G, много ненадейно тайванската компания MediaTek показа Helio M70. Това е първата SoC за смарт телефони, съвместима с мобилните мрежи от пето потомство.
MediaTek Helio M70 разполага с 5G модем, осигуряващ скорост за продан на данните до 5 Gb/s. За съпоставяне, модемът Snapdragon X20 LTE в чипа Snapdragon 845 обезпечава скорост до 1,2 Gb/s в границите на 4G мрежите. Продажбите на първите смарт телефони с новия процесор се чака да стартират през първата половина на 2019 година.



Производителят акцентира, че това е флагмански процесор. Тоест, неговата изчислителна мощ би трябвало да е по-висока от тази на Qualcomm Snapdragon 845, употребен в Xiaomi Mi 8, Samsung Galaxy S9, LG G7, Sony Xperia XZ2 и други смарт телефони.

Пълните механически характерности на системата-върху-чипа MediaTek Helio M70 ще бъдат оповестени след две-три седмици, най-вероятно в края на месец юни или началото на юли.

Засега се знае, че Nokia (HMD Global) и Huawei водят договаряния с MediaTek за доставки на Helio M70 с поддръжката на 5G мрежите.

Върху чипове с поддръжката на 5G работят редица други компании, в това число Intel, Qualcomm и Samsung. Според последна информация, те ще бъдат показани през 2019 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР