Докато председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси

...
Докато председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси
Коментари Харесай

САЩ прати бойни кораби и самолетоносач край Тайван

Докато ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси се отправяше към Тайпе във вторник на фона на засилващите се предизвестия от страна на Китай, четири американски военни кораба, в това число самолетоносач, бяха ситуирани във водите източно от острова, оповестява " Ройтерс ", съобщи Днес.бг.

Самолетоносачът " Роналд Рейгън " е минал през Южнокитайско море и сега се намира във Филипинско море, източно от Тайван и Филипините и южно от Япония, чиновник на Военноморските сили на Съединени американски щати.

Базираният в Япония " Рейгън " работи дружно с ракетния крайцер " Съюз на съветските социалистически републики Антиетам " и разрушителя " Съюз на съветските социалистически републики Хигинс ".

" Въпреки че те са в положение да реагират на всяка възможна заплаха, това са естествени, рутинни разположения ", споделя служителят, който приказва при изискване за анонимност. Длъжностното лице добави, че не могат да разясняват точни локации.

Служителят на Военноморски сили на Съединени американски щати съобщи, че десантният транспортен съд " Съюз на съветските социалистически републики Триполи " също е в региона като част от разгръщането в района, което стартира при започване на май от родното му пристанище Сан Диего.

Очаква се Пелоси, дълготраен критик на Китай, да дойде в Тайпе по-късно във вторник, оповестиха осведомени по въпроса лица, като Съединените щати обявиха, че няма да се уплашат от китайските закани по отношение на визитата.

Потвърждението за разполагането на сили идва в миг, когато се появяват признаци за военна интензивност от двете страни на Тайванския пролив преди визитата на Пелоси.

Освен че във вторник сутринта китайски самолети са прелетели покрай междинната линия, разделяща сензитивния воден път, от понеделник няколко китайски военни кораба са останали покрай неофициалната разграничителна линия, заяви източник, осведомен по въпроса.
Министерствата на защитата и на външните работи на Китай не дадоха отговор незабавно на запитванията за коментар.

Източникът сподели, че и двата китайски военни кораба и самолети са " притиснали " разграничителната линия във вторник сутринта - необикновен ход, който лицето дефинира като " доста провокативен ".

Лицето съобщи, че китайските самолети неведнъж са правили тактически ходове, като за малко са " докосвали " разграничителната линия и са обикаляли назад от другата страна на пролива във вторник сутринта, до момента в който тайванските самолети са били в подготвеност наоколо.

Въздухоплавателните средства на двете страни нормално не пресичат линията.

Тайванското министерство на защитата съобщи във вторник, че има цялостна визия за военните действия наоколо до Тайван и ще изпрати по подобаващ метод сили в отговор на " противников закани ", защото напрежението с Китай нараства.

Министерството е " засилило " равнището на бойна подготвеност от вторник сутринта до четвъртък на обяд, заяви във вторник формалната Централна новинарска организация на острова, базирайки се на неидентифицирани източници.

В югоизточния китайски град Сямън, който се намира против Тайван и в който има огромно военно наличие, жителите оповестиха за видяни бронирани транспортни средства в придвижване и разгласиха фотоси в интернет.

Китайските обществени медии бяха разчувствани както от опасенията за евентуален спор, по този начин и от патриотичния жар на вероятността за обединяване с Тайван.

От предходната седмица насам Народноосвободителната войска организира разнообразни учения, в това число тренировки с бойна пукотевица, в Южнокитайско, Жълто море и Боханско море.

Някои районни военни анализатори настояват, че увеличеното разрастване на силите в миг на напрежение покачва риска от произшествия, даже в случай че никоя от страните не желае автентичен спор.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР