Докато преди ден възмущението на столичани беше от непочистени улици

...
Докато преди ден възмущението на столичани беше от непочистени улици
Коментари Харесай

Тротоарът е ваша грижа, а кметът не работи в почистваща фирма СНИМКИ

Докато преди ден възмущението на столичани беше от непочистени улици и паднали дървета след снежната стихия, обхванала страната ни, през днешния ден все по-често се появяват сигнали за непочистени тротоари. Оказва се, че водачите в столицата имат съществено преимущество пред пешеходците, за които прекосяването през избрани места е просто идея пердута.

" Общината отлично почисти Околовръстното шосе, като всичкият сняг е върху тротоара. А пешеходците да прелитаме ли? ", пита софиянка, публикувайки снимка от края на " влиятелния " квартал Кръстова вада:

 



Друга столичанка сподели тротоара, който би трябвало да употребява на път за взимане на детската кухня за децата й. " По ул. " Войнишко въстание " не са почистени тротоарите. Вървях по улицата. Г-жо кмет, оправдайте доверието, което получихте ", написа майката, която съгласно нас е щастливка, откакто е имало на кого да остави децата си, с цел да не трамбова с тях по оживената улица.



Постът на майката в обществените мрежи провокира полемика на тематика: Кой в действителност би трябвало да чисти тротоарите. Даже се появи и част от НАРЕДБАТА за поддържане и запазване на чистотата на територията на Столична община:

[...]Чл. 10. (1) Почистването на снега от тротоарите, прилежащи към постройките, както и почистването на ледените висулки се прави от съответните физически или юридически лица, стопанисващи и експлоатиращи постройката.

" Или другояче казано, тротоарите са си наша отговорност, когато става дума за повърхност пред къща. Дори снегопочистването не е директно подвластно от кметицата, а от Столична община/Столичен инспекторат. В момента на благосклонност 2 багера почистват вътрешните улици, защото снегопочистващата компания не извършва контракта си ", прецизира софиянка.

Друга напряко изригва: " Обикновено се възпирам от мнения, а виждам да акцентирам на дейностите. Тротоарите са си наша отговорност. Не ви ли идва в повечко недоволството? И какво тъкмо да направи кметицата? Да вземе лопатата и да пристигна пред къщи? Хайде малко по-усмихнато. Слънце ще изгрее и на вашата улица и ще ви стопи снега. "

А трета е безапелационна: " Тротоарът е ваша грижа, а госпожа Кмет не работи в почистващата компания. "

  

Друг е въпросът, че има тротоари, които не са пред ничия частна постройка - като този на фотографията.

" НДК поледица, през днешния ден, вторник, от 3 дни сняг не вали. Това е един от най-оживените тротоари в София ", написа Данчо Станкулов. До момента на излизане на обявата не се е появила информация за паднали, натрошени, счупени и сломени столичани. Но... знае ли човек, денят не е приключил. 


Клинична пътека " Терзиев "  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР