Докато палестинците полагат в масов гроб 43 тела, върнати от

...
Докато палестинците полагат в масов гроб 43 тела, върнати от
Коментари Харесай

Преговорите за прекратяване на огъня и освобождаване на още израелски заложници са задържани

Докато палестинците поставят в всеобщ гроб 43 тела, върнати от израелските управляващи в Рафа, договарянията за преустановяване на огъня и освобождението на още израелски заложници са прекъснати до идната седмица, поставяйки завършек на очакванията за помирение преди Рамадан.

В четвъртък израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание да продължи военните интервенции в палестинския анклав, в това число Рафах.

Нетаняху акцентира, че прекъсването в този момент, преди режимът на Хамас да бъде изкоренен, всички пленници да бъдат възобновени и бъдещите закани от Газа да бъдат обезвредени, би означавало да се признае войната.

Въпреки влошаващите се условия за палестинците в анклава, филантропичната помощ продължава да се доставя в Газа по въздуха, улеснена с парашути.

По време на речта си за положението на Съюза в четвъртък вечер президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е подготвен да разкрие проект за подкрепяне на армията на страната при основаването на краткотрайно пристанище на брега на Газа, целящо да усили потока от филантропична помощ по време на спора Израел-Хамас спор, съгласно висши чиновници на администрацията.

След съвсем пет месеца спор огромна част от Газа лежи в руини, което изостря възходящата филантропична рецесия. В южната част на анклава стотици хиляди разселени лица живеят в палатки, борейки се с дефицит на храна, растящи цени и липса на източници на приходи.

В допълнение към апелите на интернационалните водачи за преустановяване на огъня, английските филантропични организации се причислиха към настояването за преустановяване на военните дейности, ранно признание на Международния ден на дамата, наблягайки страданието на дамите и девойките по време на войната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР