Докато общинските съветници и местни активисти на ГЕРБ в Овча

...
Докато общинските съветници и местни активисти на ГЕРБ в Овча
Коментари Харесай

Ангел Стефанов: Бездействието на Столична община е напът да торпилира проекта за парк „Кукуряк“

„ Докато общинските съветници и локални деятели на ГЕРБ в „ Овча купел “ се занимават с дребнотемия, ръководената от тях община може да остави региона без парк „ Кукуряк “. “

Това разгласи кметът на региона Ангел Стефанов , добавяйки: „ Бездействието на Столична община може да торпилира плана за парк „ Кукуряк “, който е фантазия за генерации овчакупелци и за първи път постигнахме основен прогрес. “

В края на юни е признат обстоен организационен проект , който подсигурява, че 92-та декара могат да бъдат единствено зелена повърхност и нищо друго, напомни районният кмет. Според него обаче към този момент 4 години Столична община бави уреждането на проблем със собствеността на Българска академия на науките върху огромна поляна в бъдещия парк.

„ Това може да се окаже пагубно “, предизвестява Стефанов и добавя: „ В края на 2023-а година Българска академия на науките е решила да апелира ПУП-а на парк “Кукуряк ”. Така нашата обща първа победа може да се нулира тихомълком, без хората да схванат по какъв начин се е случило. “

Кметът на „ Овча купел “ счита, че има решение , тъй като Българска академия на науките са подготвени да отдръпват жалбата си против проекта за „ Кукуряк “, в случай че Столична община деактува парцелите на „ огромната поляна “ . За задачата ръководещите в София би трябвало да спомагат в най- къси периоди за разрешаване на проблема.

„ Истинско безсрамие към жителите в “Овча купел ” е да има ясно изразена благосклонност от двете страни и в това време да се протака и рискува бъдещето на парка. Затова приканвам деятелите на ГЕРБ и техните ментори в СОС ясно да заявят – желаят ли парк в региона, или целят единствено да подвигат предизборни пушилки? “ , пита риторично Стефанов.

В началото на мандата на Стефанов преди 4 години Столична община е възнамерявала да съди Българска академия на науките за собствеността на главната част от бъдещия парк. Кметът на „ Овча купел “ обаче съумява да убеди Йорданка Фандъкова и основният проектант на София Здравко Здравков да се срещнат с ръководителя на Българска академия на науките учен Юлиан Ревалски. Двете страни се договарят Академията непринудено да трансферира собствеността на Столична община, чието управление следва да деактува парцелите, към които има искания.

Въпреки единодушието за разрешаване на имотния спор, Столична община към момента не е подхванала действителни дейности по проблема.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР