Докато няма изтегляне на руската армия или отвоюване на завзетата

...
Докато няма изтегляне на руската армия или отвоюване на завзетата
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Украйна трябва да постави условията за преговори с Русия

Докато няма евакуиране на съветската войска или отвоюване на завзетата от нея територия, ситуацията в Украйна е като плаващи пясъци. Това сподели в “Лице в лице ” по bTV вицепрезидента на Атлантическия клуб Елена Поптодорова. Тя акцентира, че Украйна би трябвало да сложи изискванията за възможни договаряния с Русия, само че сега няма никаква сигурност за това какво би излязло от тях.

Най-важното, което наблюдават и политическите, и военните анализатори, е украинската контраатака, акцентира Поптодорова. Тя обаче беше безапелационна, че завзетите от Русия 700 кв. км няма по какъв начин да бъдат върнати назад едновременно. Вицепрезидента на българските атлантици посочи, че изключително значима е и позицията на Германия, която обезпечава голямата част от военната помощ за Украйна.

Поптодорова подчертава, че в новата немска национална тактика за защита Русия е избрана еднопосочно като най-голямата опасност за страната. Това значи, че помощта за Украйна ще продължи. Тя разяснява също, че Бъгария би трябвало да продължи военната си помощ, без значение от политическите апели против това от някои партии.

“България се гордееше с производството на оръжие и износа му - къде законно, къде нелегално по време на тоталитаризма ”, напомни Поптодорова. Тя акцентира, че няма място за оправдания, че страната ни не може да обезпечи нужните муниции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР