Докато ноември плавно преминава в декември, ние бързаме да ви

...
Докато ноември плавно преминава в декември, ние бързаме да ви
Коментари Харесай

Какво да правим този уикенд ?

Докато ноември гладко минава в декември, ние бързаме да ви заредим с въодушевление и хрумвания за идния уикенд, който още веднъж сервира доста хрумвания за музика, високи градуси и даже странствуване до Космоса!

29 ноември (петък)

Уикендът стартира горещо, щом в НДК стартира двудневният Rakia and Spirits Fest . И двата дни от 14:00 до 21:00 може да опитате многочислените български, македонски и сръбски ракии на разнообразни производители и вносители, които обичайно вземат участие. Пригответе се да опитате и някои от най-необичайните отлежали спиртни питиета като ракия от фурми, пъпеш или тиква да вземем за пример! Билетите са в мрежата на Eventim против 20 лева за един ден и 30 лева за целия фестивал.

 ракия Thinkstock

Петъчната вечер продължава мощно с фуриите от Босна и Херцеговина Dubioza Kolektiv . Групата още веднъж ще забърка своята взривоопасна примес от рок, ска, дъб и реге, която в никакъв случай не оставя апатичен нито един човек в публиката (в този ред на мисли – подгответе се за бясно пого!). След като предходната година подвигнаха цялата зала на крайници, а преди броени дни зарадваха ненадейно почитателите си с концерт навън на Женския пазар, Dubioza Kolektiv влизат още веднъж в Арена Армеец в 21:00 (вратите отварят в 18:30), а билетите ви чакат в Eventim против 35-45 лева



30 ноември (събота)

Екипите на „ Авиационно-космически конгрес “ и „ Университет за деца “ ви канят на „ Дни на авиацията и космоса “ в петък и събота в Руския културно-информационен център (ул. Шипка 34). Ще имате опцията да се потопите в света на науката от бъдещето – авиация с демонстрации на авиосимулатор „ Фотоника “, роботика и 3D принтиране, демонстрации по физика, химия и биология, беседи с космонавти и водачи, филми за космоса, научни работилници, кариерен конгрес и техническо ревю. Цените на билетите на място са 12 лева за възрастни, 8 лева за деца, възпитаници и студенти, 30 лева за фамилии до четирима души.

 космос земя планета небе Istock

За втора поредна година Casavino Selection 2019 събира 20 виновност от 12 винарни в „ Опитай Неопитаното “ – план, който обръща прожекторите към непознати виновност от добре познати български производители. Интересното и особеното на тази дегустация е, че тук имате опция да се срещнете с енолозите – създателите на виновността, които пробвате в чашите си. Събитието ще се организира от 12:00 до 19:00 в клуб „ Перото “, а билети може да закупите от bilet.bg против 20 лева

 вино Thinkstock

1 декември (неделя)

Неделя е време за вкусотии, а с наближаването на Коледа започваме все по-често да си мислим за всевъзможни коледни сладки. Затова и Salted Café Sofia (ул. Братя Миладинови 38) ви кани да се потопит в магията на коледния дух и да се научите да вършиме два от най-популярните типа немски коледни сладки – пиперливи и пикантни човечета и сърчица, както и лешникови рошави сладки с шоколадова глазура. Местата са единствено 11, тъй че побързайте да запазите своето против 40 лева, като пишете на @saltedcafesofia във Фейсбук.

 Който не обича коледни сладки - незабавно да си признае Thinkstock

Новият бар на ул. Граф Игнатиев 6 отваря порти за колекция в джунглата с всевъзможни празненство животинки! Заповядайте в неделя в Black Flamingo Bar, където ще се вихри суинг от 30-те и 50-те, а Swingin Monkeys ще ви завъртят ловко във вихъра на танца. Началото на Swing That Jungle е в 20:00, а входът е свободен.

 суинг танци iStock

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР