Докато не се сключи ясно, обвързващо двустранно споразумение между България

...
Докато не се сключи ясно, обвързващо двустранно споразумение между България
Коментари Харесай

Преговорите за членство на Северна Македония в ЕС трябва да се отложат, смята Румен Радев

Докато не се подписа ясно, обвързващо двустранно съглашение сред България и Република Северна Македония за изчистване на всики двустранни въпроси, изходът наподобява единствено един: отсрочване на договарянията за участие на Северна Македония в Европейски Съюз. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев.

" Очаквам българското държавно управление да се пребори за глава 35 в преговорната рамка, в която да бъде вложена цялата ни Национална рамкова позиция, призната преди една година от българския парламент, като ясно обособени критерии, които да бъдат следени в целия преговорен развой. Това наподобява все по-малко евентуално ", добави Радев и уточни, че по-късно през днешния ден ще беседва с президента на Германия, като това ще бъде и една от тематиките, които ще разискват. 

" Членството на районен съд Македония в Европейски Съюз е извънредно значимо за нашия район и България постоянно го е подкрепяла, само че би трябвало да имаме ясни гаранции, че нашето единение като българска нация и културно завещание няма да бъдат в никакъв случай сложени под въпрос от външни фактори. Като страна, виновен член на Европейски Съюз, ние не би трябвало и не можем да си позволим да вкарваме в Европейски Съюз нови, нерешени проблеми. Не можем да даден легитимация на омразата към България. Не може като самоуважаваща се нация, 3 години след подписването на Договора за добросъседство, да виждаме текстове в учебници, в музеи, монументи обидни и неприемливи формулировки във връзка с България. Не може да ипотекираме нашата национална еднаквост ", съобщи още Радев. По думите му вялите заявления за език и еднаквост са единствено част от казуса.

Президентът съобщи още, че в случай че има нещо по-тревожно от самия вирус, това е " демонстрираната неспособност на българското държавно управление да се оправи с пандемията ".

" Виждате, че до момента в който хората обикалят лечебните заведения с вярата да бъдат прегледани, да бъдат признати, този, който изгони българските лекари и медицински сестри от България, отново ни даде обещание, че ще ни избавя ", добави президентът и прикани хората да съблюдават ограниченията, да укрепват имунитета си и да не разчитат на телевизионни спасители. 

" Докато държавното управление се разхождаше по всевъзможни автомагистрали, багери и кравеферми, беше изпуснато важно време за доста отговори дейности. Също по този начин и непопулярни дейности. Правителство, което цели да оцелее от ден дневно, не може да предприеме такива ограничения и действителността го потвърди. Другите страни минаха през етапа на по-меки ограничения, само че взети в точния момент ", уточни Румен Радев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР