Докато не минат местните избори, всичко е предизборна кампания. Това

...
Докато не минат местните избори, всичко е предизборна кампания. Това
Коментари Харесай

Шкварек: Докато не минат местните избори, всичко е предизборна кампания, което е нож с две остриета

Докато не минат локалните избори, всичко е предизборна акция. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политологът Кристиян Шкварек.

" Имайте поради, че продължаваме да бъдем в положение на предизборна акция, тъй като най-важната акция за всяка политическа партия това са локалните избори. Предизборна акция ще бъдат договарянията, предизборна акция даже би било откакто се сформира вероятно държавно управление и първите му стъпки ", посочи политологът.

Той изясни, че в случай че има някакво общо държавно управление сред първите две партии и те си поделят министерствата, самите министерства ще работят първите четири месеца в положение на избирателен пиар за партията, която е издигнала този министър и го е назначила.

" Проблемът обаче е следният: това е нож с две остриета. Както е допустимо да правят положителни неща, тъй като идват избори, по този начин е допустимо и да се отдадат на популизъм, който е нездравословен за страната. Ако в изискванията на предизборна обстановка политиците стартират да редят бюджет, да отварят кесията, стартират да се раздават пари на калпак и всяка партия стартира да надцаква другите, какъв брой пък тя ще даде на другите, на народа, без значение от недостиг, без значение от финанси обществени и така нататък Т.е. предизборната обстановка е нож с две остриета ", разяснява още Кристиян Шкварек.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР