Докато много индустрии отбелязаха спад в продажбите си по време

...
Докато много индустрии отбелязаха спад в продажбите си по време
Коментари Харесай

С какво ни помага Alexa по време на пандемията

Докато доста промишлености означиха спад в продажбите си по време на пандемията, бизнесът със смарт представителите за дома наподобява продължава да пораства.

Това не е изключително огромна изненада, имайки поради, че милиони от нас прекараха много седмици вкъщи, където технологиите са главното средство за развлечение и връзка с външния свят.

Освен че продажбите на умни представители са траяли да порастват с по шест % във втората и третата четвърт на 2020 година, растеж в потреблението бележат и някои избрани приложения.
 Снимка 505667

С до 300% се е нараснало потреблението на фитнес приложението Peloton през устройства с Alexa, до момента в който програмата за медитация Headspace е била употребена 80% по-често.

Променил се е и методът, по който хората споделят с виртуалния помощник Alexa, който зарежда умните домашни джаджи на Amazon.

Компанията отбелязва забележителен спад в броя на хора, които питат Alexa за точния час, като вместо това потребителите са питали асистента кой ден е.
 Снимка 505666

50% от потребителите на възраст сред 18 и 34 години са разчитали точно на Alexa за новините от деня и информация към пандемията.

Малко над половината от притежателите на устройство с Alexa са се обръщали по-често към виртуалния помощник, като източник на развлечение и музика.
 Подслушва ли ни Alexa
Подслушва ли ни Alexa

Някои проблеми с гласовите асистенти

Нещо повече - 71% от притежателите на най-малко един представител с Alexa са обмисляли да си купят най-малко още един, с цел да обезпечат благоприятни условия за развлечение за малолетните членове на семействата си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР