Докато министрите на финансите, защото те решават за бюджета, не

...
Докато министрите на финансите, защото те решават за бюджета, не
Коментари Харесай

Рашидов: Кюфтета, кебапчета и костюми – това е разбирането на финансовите министри за култура

Докато министрите на финансите, тъй като те вземат решение за бюджета, не стартират да спят в Народния спектакъл, той няма да се усили. За тях кюфтета, кебапчета и костюми „ Пиер Карден “ – толкоз им е разбирането за просвета.
Така някогашният началник на Народното събрание и прославен ваятел Вежди Рашидов разяснява бюджета за просвета и скорошния митинг на културните дейци и актьори против него.
Нещата в политиката постоянно опират до едни пари. За културата постоянно има пари, само че от дребните пера. А има, воля да дадат нямат, сподели той пред Би Ти Ви.
Дават се пари за пенсии, за едни добавки, хората да са щастливи и удовлетворени. В момента няма политика. Тъжно звучи, сподели Рашидов. Това била и една от аргументите му да се отдръпна от политиката.
ГЕРБ няма. Там има едни младежи, няма ги тези, с които започнахме през 2009 година, сподели още той.
На въпроса какво би споделил на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в този момент, отвърна: Нищо не бих му споделил, той не е малко момче. Стига съм го съветвал, има кой да му слюнчи ушите, всичките му гафове са от доста ум.
Аз този човек съм го обичал, той не е лишен от качества, да имаше несъответстващи дейности сред нас, само че жив и здрав да е, добави Рашидов. И уточни, че последно го е виждал преди 5 месеца.
А на въпроса за какво приказва, че го е „ обичал “ в минало време, сподели: Защото към този момент не.
Политиката е едно от най-големите ми разочарования, безапелационен бе той.
Движение за права и свободи са непрекъснат факт в политиката. Сидеров управляваше преди със златното пръстче наляво, надясно. Такава е политиката. Никой не вярваше, че ще вземем място в Кърджали. Аз пробих малко бастиона на Доган. Не с Движение за права и свободи, а с Доган бяхме в несъгласие, само че в цялата тази обстановка в този момент той е един от най-мъдрите играчи в политиката, настоя Рашидов.
Запитан приема ли Делян Пеевски като водач на Движение за права и свободи, отвърна: Що не, какъв е казусът? Че е повече килограми. То и аз съм.
Оставете „ Магнитски “, това са едни американски дъвки. Аз Пеевски съм го попържил доста крепко, за разлика от безмълвните агнета, медиите гърмяха доста. Тошо Тошев ни срещна с Пеевски. Срещнахме се и водихме диалог, зад тази външност седи един интелигентен прагматичен човек. Що да не става? Сульо и пульо стана народен представител. Умен човек пари прави, а той най-малко си ги заявява, уточни Рашидов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР