Докато милиардерите се надпреварват кой пръв ще достигне и покори

...
Докато милиардерите се надпреварват кой пръв ще достигне и покори
Коментари Харесай

Къде NASA ще търси извънземен живот

Докато милиардерите се надпреварват кой пръв ще доближи и покори Марс, а Луната наподобява все по-близка и налична, Националната галактическа организация на Съединени американски щати още веднъж потвърди, че е с най-малко един ход напред .

Преди дни от NASA оповестиха, че са подготвени за нова задача, задачата на която е търсене на извънземен живот. Но този път мястото, към което ще се насочат, не е следващата планета от Слънчевата система, а сателит на една от тях.

Става дума за най-големия сателит на Сатурн - Титан . На него ще кацне апарата Dragonfly , който е самоходен дрон с размерите на бъги. Оборудван е с термоелектрически генератор, голям брой камери и разнообразни съоръжения за определяне на химичен състав на субстанции.
 Снимка 432076

Очаква се Dragonflu да бъде изцяло подготвен през 2026 година, а ще кацне на своята цел през 2034 година С негова помощ учените ще създадат в детайли проучване на повърхността на най-голямата луна на Сатурн и ще търсят разнообразни признаци на живот върху нея. Мисията ще продължи към две години и половина, написа Astronomy.

Титан е единствената луна в Слънчевата система, която има течности на повърхността и разнообразна атмосфера. Също по този начин е цялостна с разнообразни органични материали, което кара учените да считат, че сега тя прилича Земята в ранните форми на развиване на живот .
 NASA засече първи сеизмичен трус на Марс
NASA засече първи сеизмичен трус на Марс

Не можем да го назовем “земетресение ” по явни аргументи

През 2005 година сондата Huygens се приземи за първи път на Титан, без учените да имат каквато и да било концепция какво да чакат. Явно това, което са намерили, е провокирало сериозен интерес у тях, с цел да приказваме през днешния ден за идна огромна задача до най-голямата луна на Сатурн.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР