Докато мечтаем да бъдем милионери, трябва да оцелеем с това,

...
Докато мечтаем да бъдем милионери, трябва да оцелеем с това,
Коментари Харесай

Правилото 50/20/30: Съветите за спестяване на супер богатите

Докато мечтаем да бъдем милионери, би трябвало да оцелеем с това, което имаме. И това е от ден на ден се трансформира в изкуство. Тук могат да ни оказват помощ препоръките на супер богати хора по света, които явно знаят по какъв начин да ръководят парите си. 

Уорън Бъфет, един от най-богатите хора на планетата, употребява купони, с цел да пазари в заведения за хранене за бързо хранене. Така че това, че имате пари, не значи, че би трябвало да ги харчите за неща, които могат да се купят по-евтино.

Плащане в брой

Плащането на неща в брой е един от най-хубавите препоръки за икономисване на пари. Това е нещо, което ще чуете постоянно, когато се разисква ръководство на парите. И не без съображение.

Харченето на пари в брой към момента е по-трудно от харченето с кредитна карта, за която споделят, че даже не усещате по какъв начин сметката ви се изпарява. Изглежда, че просто не осъзнаваме какъв брой пари сме дали до момента в който не минат през ръцете ни.

Опитайте правилото 50/20/30

Какво е правилото 50/20/30? Това е способ, съгласно който трябва да отделите 50% от приходите си за разноски, сметки и така нататък, 30% за вашите стремежи и потребности и 20% за спестявания. Правилото е измислено от сенатор Елизабет Уорън, написа бТВ.

Практикувайте финансова хигиена

Практикуването на финансова хигиена е от основно значение. Богатите хора ръководят парите си добре с помощта на положителните финансови привички. Така че, както си миете зъбите всеки ден, би трябвало да се грижите за своя бюджет, спестявания, вложения и разноски на месечна и даже седмична база.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР