Докато Кремъл обстрелва вече съвсем видимо и целенасочено болници в

...
Докато Кремъл обстрелва вече съвсем видимо и целенасочено болници в
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Зеленски и Кирил Петков се разбраха за нещо като помощ

Докато Кремъл обстрелва към този момент напълно очевидно и целеустремено лечебни заведения в Украйна, българска делегация се срещна с президента Володимир Зеленски. И стана ясно - страната ни е съгласна да ремонтира развалената от военните дейности тежка украинска техника. Или най-малко по този начин даде обещание министър председателят Кирил Петков.

Ще прати ли България и оръжие на Украйна обаче - остава неразбираемо. Предстои Народното събрание да заседава по въпроса, само че... след великденската си почивка. Тоест - другата сряда. Очакването е да каже " Да " за оказването на " военно-техническа помощ ", само че ще се ограничи ли тя единствено с решението за ремонта на тежката техника..., единствено една Корнелия Нинова може да каже.

Говорейки за Нинова - социалистическата лидерка, по съвместителство съдружен сътрудник, а около това и вицепремиер и министър на стопанската система, свика през днешния ден бизнеса и в един глас се оповестиха " за " продължение на договарянията с " Газпром " - или разбирай - да се съгласим и за заплащането в рубли. Докато сътрудника й вицепремиер и финансов министър Асен Василев афишира от Брюксел какъв е българският проект Б за избавяне от съветската взаимозависимост. А подобен имало.
И на нашия си декор, американският президент Джо Байдън разгласи невиждано огромна помощ за Украйна, а Германия - експорт на сериооооозни оръжия. А Путин стяга деветомайския церемониал.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР