Докато компании, като Meta основно говорят за метавселените и времето

...
Докато компании, като Meta основно говорят за метавселените и времето
Коментари Харесай

Epic Games ще публикува редактор за Fortnite още тази година

Докато компании, като Meta главно приказват за метавселените и времето си минава, то други работят. Като да вземем за пример Epic Games, чиято игра Fortnite се явява към този момент една „прото“-метавселена, където хората освен играят, само че си поддържат връзка и взаимодействат, гледат дружно кино и посещават концерти. Последната концепция на Тим Суини е да обогати още повече концепцията зад света на Fortnite, като даде в ръцете на членовете на общността в играта принадлежности, посредством които да печелят действителни пари.

Преди време от Epic Games оповестиха, че ще дават редактор за Unreal Engine във Fortnite. Изглежда, че това ще се случи до края на тази година. Това излиза наяве от думите на изпълнителния шеф на компанията Тим Суини в изявление за Fast Company. Изданието напомня думи на Суини отпреди две години за CNBC, когато заприказва за пръв път за този редактор, като инструмент, овластяващ създатели и компании да заявят наличието си в света на Fortnite.

„Fortnite Creative съставлява набор от принадлежности, които всеки може да употребява, с цел да сътвори собствен личен остров във Fortnite. Близо половината от играното от играчите наличие във Fortnite сега е основано от други играещи и половината идва от страна на Epic. И това е едвам началото“, изяснява Суини. По-късно тази година ще пуснем редактора Unreal Editor за Fortnite. Чрез него откриваме за всички цялостните благоприятни условия на Unreal Engine, тъй че всеки да може да основава игрово наличие и код с високо качество, и да го достави към Fortnite без да се постанова да подписва договорка с нас – отворен е за всички. Заедно с това, ние градим стопанска система, която ще поддържа основателите на наличие, изграждащи бизнеси към работата им и носещи им възходящи облаги от търговията, която идва от хората, играещи наличието им“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР