Докато израелските отбранителни сили продължават операциите си срещу “Хамас в

...
Докато израелските отбранителни сили продължават операциите си срещу “Хамас в
Коментари Харесай

Изгубих надежда”: Жертвите на войната между Израел и Хамас

Докато израелските отбранителни сили не престават интервенциите си против “Хамас ” в Газа, децата на Западния бряг и Източен Йерусалим са изправени пред редица провокации, засягащи сигурността вследствие на обвързваното с спора принуждение.  

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Селия Мендоса в своя репортаж от Йерусалим.   

„ Преди си играех с нея, а в този момент ми липсва. Изгубих вяра ”, споделя десетгодишният Оде Ахмад Джахалин който, скърби за гибелта на по-малката му сестра Рукая.   

4-годишното момиченце беше инцидентно убито от израелските сили на 7 януари , до момента в който се возеше с майка си на задната седалка на такси, което прекосявало контролно-пропускателния пункт покрай село Бейт Икса, предава VOA

Израелската гранична полиция споделя, че кола, движеща се зад таксито, в което се е возело момичето и майка му, не е спряла, с цел да бъде тествана, което предиздвикало израелските сили за сигурност да стрелят по нарушителя, като по нехайство улучват таксиметровия автомобил. 

Животът в боязън се трансформира в част от всекидневието на деца като Оде. „ Ако играя на открито, ще умра, тъй като бомбардират учебни заведения, университети и лечебни заведения ”, споделя момчето.

Заплахата от принуждение е действителност, която бащата на Рукая, Ахмад, също би трябвало да одобри.  

„ Разрушението, войните и убийствата са повода доста деца да бъдат лишени от детството си. Пример е щерка ми и всички децата на Газа. Всички те са изложени на риск ”, споделя Ахмад Джахалин, татко на жертвата. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР