Докато децата растат, едно от най-неприятните състояния, които може да

...
Докато децата растат, едно от най-неприятните състояния, които може да
Коментари Харесай

Можем ли да лекуваме афти с хомеопатия?

Докато децата порастват, едно от най-неприятните положения, които може да им попречат да се хранят обикновено, са афтите. Причините за появи на тези неприятни ранички в региона на устната лигавица може да са най-различни.

Обикновено родителите отдават появяването на афти с това, че децата не мият ръцете си задоволително постоянно и задоволително усърдно. Истината е, че афтите нормално се появяват в резултат на вируси, контузии, хиповитаминоза и в най-лошите случаи като признак на някои злокачествени болести.

При упорити и повтарящи се афти, които мъчно се поддават на лекуване, би трябвало да поискате от персоналния ви доктор да назначи спомагателни проучвания, като цялостна кръвна картина, C-реактивен протеин, диференциално преброяване на левкоцити.

Ако всички те са в норма, може да се опитате да се преборите с афтите в устата благодарение на хомеопатията. Тут е моментът да отбележим, че няма единно лекуване за афтите, обръща се особено внимание на типът на афтите и по отношение на тях се назначава хомеопатичен препарат.

Когато афтата е дълбока и кръгла с ясно обрисувани краища, покрита е с екскудат, слюнката е жилава и вискозна, се предлага Калиум бихромикум.

При афти съчетани с обложен език, носещ очертанията на зъбите, подути венци и нараснало слюноотделяне - лекуването е с Меркуриус солубилис. Меркуриус корозивус се ползва при същите афти, само че кървящи.

В случай, че пациентът има разязвени афти с неправилни краища, кървящи даже при най-незначителен контакт, както и боцкащи болки в лигавицата, тогава целесъобразният препарат е Нитрикув Ацидум.

Сулферикум ацидум се предписва при заболели, които имат афти с белезникави или жълтеникави разязвявания, с елементарно кървящи венци и противен мирис.

При афти, съпроводени с сухота на езика и лигавицата, както миризлив мирис, се предлага Арсеникум Албум, който се ползва и при нарушено общо положение и намаляване.

Последният хомеопатичен препарат Боракс се ползва когато лигавицата е покрита с мъчителни афти, които кървят обило по време на хранене и реагират мощно при потреблението на кисели и солени храни.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР