Докато част от технологиите целят само да направят живота ни

...
Докато част от технологиите целят само да направят живота ни
Коментари Харесай

4 удивителни изобретения, които очовечиха света

Докато част от технологиите целят единствено да създадат живота ни по-лесен, по-забавен или по-безопасен, някои изобретатели изливат цялата си креативна сила, с цел да създадат нашия свят по-добро място.

Дрон от храна, който доставя помощ в бедстващи райони

Дроновете в днешно време са толкоз известни, че даже и дребните деца ги познават. The Pauncer обаче не е елементарен дрон. Рамката е направена от шперплат, който може да се употребява като дърво за огрев, крилата му са натоварени с храна и защитни покрития, които могат да се употребяват за заслон и да се натоварят с медикаменти и най-необходими неща. Windhorse Aerospace -компанията, която стои зад Pouncer, е проектирала дрона, с цел да улесни коренно доставянето на помощ в райони, наранени от естествени бедствия.

Бот-адвокат в помощ на сиромаси

Семействата с ниски приходи са наранени непропорционално тежко от правни проблеми, защото нормално нямат пари да се съветват с юрист. Джошуа Браудър, студент в Станфордския университет, е програмирал чат бот, наименуван DoNotPay, който може да помогне на хората, които не могат да си разрешат правна помощ. Човекът, който има проблем от юридическо естество, разменя известия с бота, който взема решение по какъв начин най-добре може да се помогне на потребителя въз основа на диалога.

Евтин и супер бърз тест за Зика

Епидемията с вируса на Зика изправи света на нокти през 2015 и 2016 година Това, което направи битката с него изключително сложна, беше дългото време, належащо да се диагностицира болният. Това, което до неотдавна отнемаше няколко дни, към този момент може да се направи единствено за три часа с помощта на гениалните откриватели в Масачузетския софтуерен институт. Тестът съдържа поредност от лилави точки върху хартия, които пожълтяват, когато влязат в контакт с кръвни проби, съдържащи вируса. Струва единствено 1 $.

Климатик, който работи без ток

Климатикът е незаменимо нещо за доста хора в горещите летни дни, само че не всички могат да си го разрешат. Затова изобретатели от Бангладеш основават наличен и екологичен охладител за въздух, който да обезпечи лукса на климатизацията в разрастващите се страни. Устройството се създава от срязани на половина пластмасови бутилки, ситуирани върху решетка, която по-късно се конфигурира в дома като прозоречно стъкло. Когато горещият въздух попадне върху панела, гърлото на всяка бутилка насочва и компресира горещия поток, като го охлажда фрапантно. Това просто откритие може да смъкна температурата в помещението с цели пет градуса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР