Малтретирани и преследвани, избирателните работници в САЩ се подготвят за 2024 г.

...
Докато бившият президент на САЩ Доналд Тръмп и неговите съюзници
Коментари Харесай

Докато бившият президент на САЩ Доналд Тръмп и неговите съюзници са изправени пред обвинения в заговор за отмяна на резултатите от гласуването в щата Джорджия, Работниците в анкетите казват, че фалшивите твърдения за измама с бюлетини са имали трайно въздействие върху техния живот и страната. Не показва признаци на отслабване за общите избори догодина.

Крис Харви току-що беше работил най-изтощителните месеци от живота си, помагайки за провеждането на изборите в Джорджия през 2020 г., когато получи обаждане на 4 януари 2021 г., че някой заплашва него и семейството му.

„Надяваме се, че този празник ви хареса, защото той ще бъде последният ви“, гласеше заплахата, публикувана в тъмната мрежа със снимка на дома и адреса на г-н Харви .

Г-н Харви, служител на правоприлагащите органи, станал директор на изборите за държавен секретар на Джорджия, веднага се сети за жена си и четирите си деца у дома.

„Всъщност не се тревожех толкова за безопасността си, колкото за семейството си и за неща, които можеха да се случат, когато ме нямаше“, той каза пред BBC. — Има толкова много неща, които можете да направите.

Г-н Харви е един от няколкото служители на Джорджия, които се озоваха в центъра на обвиненията за изборни измами през 2020 г., увековечени от г-н Тръмп и неговия предизборен екип, докато те се опитваха да оспорят своите загуба в щата на бойното поле от Джо Байдън.

Бившият президент и 18 други сега са изправени пред 41 обвинения от прокурорите на окръг Фултън, свързани с предполагаемия заговор. Г-н Тръмп отхвърли обвиненията и обвини окръжния прокурор в политически мотивирана хитова работа.

Необосновани твърдения за изборни измами през 2020 г. доведоха до преследване, сплашване и смъртни заплахи за стотици избирателни служители в цялата страна.

Онези, които са станали жертви, казват, че обвиненията са поставили началото на ера на тормоз за избирателните работници.

„Длъжностните лица по изборите биват наляво и надясно“, каза г-н Харви. „Правоохранителните органи се подобриха, но бавно разбраха, че заплахите срещу служители на изборите са наистина заплахи срещу целия процес и затова те трябва да се приемат също толкова сериозно, колкото всичко останало.“

„Буллсай“ в Джорджия

В щата Пийч някои от предполагаемите съзаговорници на г-н Тръмп са обвинени в насочване към избирателни работници.

Прокурорите на окръг Фултън обвиняват бившия личен адвокат на г-н Тръмп, Рудолф Гуилиани, в обвинителния акт от 98 страници в правене на неверни изявления относно Руби Фрийман от окръг Фултън и нейната дъщеря Шей Мос , който е работил в пункт за преброяване на гласове.

Г-н Джулиани фалшиво заяви двете неправилно обработени бюлетини в окръг Фултън, надеждно демократичен район в Джорджия.

Други са обвинени в пътуване извън щата, за да тормозят г-жа Фрийман.

Според обвинителния лист двама обвиняеми, пасторът от Илинойс Стивън Лий и бившият публицист на Кание Уест Тревиан Кути, отишли ​​в дома на г-жа Фрийман, за да се опитат да я убедят да признае за измама на избирателите.

Неоснователните обвинения включват заплахи с насилие, насочени към г-жа Фрийман и г-жа Мос, те свидетелстваха миналата година пред комисия на Конгреса, която обвини г-н Тръмп за бунта в Капитолия на САЩ.

Те трябваше да се укрият, казаха на законодателите.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР