Докато беше на посещение в Израел, съветникът по националната сигурност

...
Докато беше на посещение в Израел, съветникът по националната сигурност
Коментари Харесай

САЩ искат войната в Газа да приключи възможно най-скоро


Докато беше на посещаване в Израел, съветникът по националната сигурност на Джо Байдън Джейк Съливан сподели, че е разискал с управлението на страната прехода на израелската войска към по-точни и целенасочени удари срещу Хамас. Въпреки това не бяха оповестени никакви детайлности, в това число график, написа " Би Би Си ".

" Ще има преход към друга фаза на тази война, която е фокусирана по по-прецизен метод върху насочването към управлението и върху интервенциите, ръководени от разузнаването ", сподели съветникът Джейк Съливан пред кореспонденти по време на посещаване в Израел.

" Кога тъкмо това ще се случи и при какви тъкмо условия ще бъде продължаваща интензивна дискусия между Съединените щати и Израел ", сподели той.

Съливан сподели, че е разискал графика на промяната на срещите си с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, военния кабинет и военните началници в четвъртък.

Под натиска на интернационалната общност с високия брой на смъртните случаи в Газа, Израел споделя, че се нуждае от повече време - месеци, не седмици - за реализиране на задачата си да унищожи " Хамас ". И няма признаци, че напредъкът му се забавя, макар възходяща рецензия даже от основния си съдружник - Съединени американски щати.

Два месеца след началото на войната хиляди палестинци са загинали - повече от 18 000, съгласно локалните здравни управляващи, ръководени от Хамас - стотици хиляди са били принудени да изоставен домовете си и огромна част от Газа лежи в руини. Тези, които не бяха убити от бомбите, се борят да оцелеят на фона на необятно публикуван дефицит на съществени хранителни доставки и колабираща здравна система

Съдейки по това което се оповестява, израелската сухопътна офанзива среща сериозна съпротива в северната част на Газа, където военните преди месец споделиха, че боевете почнали да понижават.

Израел твърди, че към 7000 бойци на Хамас са били убити до момента, което е спад от към 20 000 преди войната. Израелската войска може да успее да унищожи инфраструктурата на Хамас, но идеологически съпротивата евентуално ще продължи. По-специално, има признаци за възходяща поддръжка за групата в окупирания Западен бряг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР