Докъде е стигнало разследването на прокуратурата за предполагаемото пране на

...
Докъде е стигнало разследването на прокуратурата за предполагаемото пране на
Коментари Харесай

От Брюксел питат Гешев докъде стигна с разследванията за пачките в спалнята, къщата в Барселона и пр.

Докъде е стигнало следствието на прокуратурата за хипотетичното пране на пари по аферата с " къщата в Барселона " с присъединяване на премиера Бойко Борисов; водят ли се следствия за изтеклите аудиозаписи с гласа на Борисов и фотосите от спалнята му с пачки евро и кюлчета злато; обмисля ли България да приключи даването на българско поданство против вложения (т.нар. златни паспорти " ). Това са единствено част от уточняващите въпроси на евродепутатите от мониторинговата група в Европейския парламентза наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права (комисията LIBE).

са оповестени на уеб страницата на Европейския парламент. Шест от тях са адресирани до основния прокурор Иван Гешев, а останалите осем – до правосъдния министър Десислава Ахладова и вицепремиера Екатерина Захариева, която дава отговор за правосъдната промяна.

По мотив абсурда " Барселонагейт " , евродепутатитенапомнят на прокуратурата по какъв начин преди месеци е декларирала, че чака от испанските управляващи отговори по следствието си.Дали прокуратурата прави нещо друго по делото, с изключение на да чака отговори от Испания, като се има поради, че сходен сигнал е подаден в българското обвиняване надалеч преди този, получен от испанските управляващи, питат от Екологичен потенциал.

По отношение на абсурда с аудиозаписите въпросът е дали направената техническа експертиза удостоверява, че гласът е на премиера, дали са разпознати хората, с които той приказва и дали се водят следствени дейности за търговия с въздействие: " Можете ли да изясните дали техническата експертиза удостоверява, че това е гласът на премиера Борисов? Предвид огромния публичен интерес към случая, това е много значима детайлност от следствието. В предходни ваши изказвания сте казвали, че прокуратурата разсекретява и разгласява доста материали по делата в публичен интерес. Ще визиите ли и техническата експертиза на записите и дейностите, осъществени от прокуратурата по този случай? "

Както е известно, предходната година бяха поръчани две самостоятелни интернационалните експертизи на – едната от евродепутата Елена Йончева и другата – от проверяващия уебсайт " Биволъ ". И двете демонстрираха, че записът не е манипулиран и гласът най-вероятно е на Бойко Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР