Доживотен затвор без право на замяна получи 21-годишният Мартин Трифонов,

...
Доживотен затвор без право на замяна получи 21-годишният Мартин Трифонов,
Коментари Харесай

Доживотен затвор без право на замяна за убиеца на 7-годишната Кристин от Сотиря

Доживотен затвор без право на подмяна получи 21-годишният Мартин Трифонов, който бе приет за отговорен за убийството на 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря.

Сливенският областен съд му наложи още присъда от 20 години затвор за опит за обезчестяване и 10 години за блудничество с малолетно дете. На майката, бабата и дядото на детето наказаният би трябвало да заплати общо 600 000 лв. за нанесени неимуществени вреди.

Наказанието ще бъде изтърпявано при първичен специфичен режим. В 15-дневен период присъдата може да бъде обжалвана пред Бургаския апелативен съд.

Адвокат Сиво Сивов, който съставлява частните ищци - роднините на детето съобщи, че това е първата присъда след смяната в закона за кратко правосъдно разследване. По думите му, това ще бъде наставление за нарушителите и те ще имат образец за тежестта на закона. Милка Георгиева, която е баба на убитата Кристин, благодари на хората, които поддържаха с подписки и мирни митинги измененията в закона и уточни, че в случай че получи пари от компенсацията, ще ги подари на деца в потребност.

Престъплението бе осъществено на 15 август, като Трифонов бе хванат след съвсем 24-часово търсене на идващия ден и бе ранен откакто оказал опозиция.

Случаят доби необятен публичен отзив, като на няколко митинга и бдения жители желаеха анулация на съкратеното правосъдно разследване и съумяха да трансформират закона
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР