Доходите у нас са увеличени толкова, че компенсират инфлацията. Мнението

...
Доходите у нас са увеличени толкова, че компенсират инфлацията. Мнението
Коментари Харесай

Социалният министър: Доходите са увеличени толкова, че компенсират инфлацията

Доходите у нас са увеличени толкоз, че компенсират инфлацията. Мнението е на обществения министър Георги Гьоков. В студиото на „ Здравей, България” той сподели, че деликатно слуша рецензиите към държавното управление.

„ В огромна степен хората са прави. За страдание нещата в България стават постепенно. Президентът е прав, че времето изтича. Но когато вършим бързо нещата, от време на време бъркаме. Така в пенсионната система направихме много грешки”, разяснява Гьоков.

Той разяснява, че към държавното управление има големи упования и то се пробва да отговори на тях. „ Приемаме рецензиите, само че би трябвало да се регистрира и напъните, които се вършат от това държавно управление, в това число в обществената сфера. Създадохме големи упования в обществото, би трябвало да ги изпълняваме. Критиката в известна степен е основателна”, съобщи Гьоков.

Той призна, че инфлацията е сериозен проблем. „ За 2021 средногодишната инфлация е 2,9%. Това са статистически данни, не съм ги измислил аз. Доходите са увеличени толкоз, че компенсират инфлацията.

Дори в случай че вземем и оптимално упоменатата от 9,1%, която е инфлация през януари 2022 година по отношение на януари 2021 година, пенсиите са приблизително увеличени с 12,8%, минималната работна заплата ще се вдигне с повече от 9,8%”, сподели Гьоков.

Не инцидентно пенсиите се актуализират по отношение на инфлацията като се взема средногодишната през миналата година. Ние в този момент компенсираме 2021 година Хубавото на този бюджет е, че държавното управление планува да бъде обновен в средата на годината. Надявам се да бъде регистрирана и инфлацията през тази година”, сподели Гьоков.

„ Не инцидентно пенсиите се актуализират по отношение на инфлацията, като се взема средногодишната през миналата година. Ние в този момент компенсираме 2021 година Хубавото на този бюджет е, че държавното управление планува да бъде обновен в средата на годината. Надявам се да бъде регистрирана и инфлацията през тази година и да се вдигнат всички обществени плащания”, сподели Гьоков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР