Доходите трябва да се повишават, но това не става с

...
Доходите трябва да се повишават, но това не става с
Коментари Харесай

IT специалист: Вдигането на МОД за бранша е да вземем още малко от тези, които работят на светло и си плащат всички данъци

Доходите би трябвало да се покачват, само че това не става с административен акт на Министерство на финансите. Те се усилват от добавената стойност. Това коментира в изявление за „ Лице в лице “ ръководителят на Българската асоциация на софтуерните компании Доброслав Димитров.

Той уточни, че методът за повсеместен растеж на приходите върви по различен метод: посредством нарастване на работните места в софтуерната и софтуерната промишлености. " Ако има повече хора, които да взимат по-високи заплати, те ще вдигнат заплатите на всички останали ", изясни Димитров.

" Ние сме най-солидарният бранш в България. Софтуерният бранш е номер едно по Фонд „ Работна заплата “, по привлечени вложения и по развойна активност, а България е на последно място по развойна активност в Европейски Съюз ", посочи IT експертът. 

Димитров изясни, че повдигането на оптималния застрахователен приход за сектора е неверен метод, тъй като по този метод се взима " още малко от тези, които работят на ярко и си заплащат всички налози ". " Взимаме от младежите, това са бъдещите родители или към този момент млади родители. Това са хората, които основават бъдещето на България. Проблемът ни е кардинален ", аргументира се Димитров, като изясни и логическата връзка. 

По думите му съвсем всички приключили в IT сферата остават да работят в България, а това движи стопанската система. Освен това, основават фамилии тук, което способства и за разрешаване на наболелия за страната ни демографски проблем. 

" Много по-лесно е да тръгнеш към светлата част. Една система, с цел да е солидарна, би трябвало всички да сме солидарни. Системата не работи, когато единствено дребна част от популацията е солидарна ", изясни Доброслав Димитров. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР