Доходите от трудове правоотношения на хора под 26 години да

...
Доходите от трудове правоотношения на хора под 26 години да
Коментари Харесай

БСП предлага в проектобюджета доходите под линията на бедност и на младите да не се облагат

Доходите от писания правни отношения на хора под 26 години да не се таксуват са налози. Това оферират от Българска социалистическа партия сред първо и второ четене като промени в Закона за налозите върху приходите на физическите лица.

Освен това необлагаеми да бъдат и месечните приходи по трудови правни отношения до линията на беднотия. За идната година се чака тя да стане 526 лв..

На първо четене в закона депутатите одобриха бакшишите да бъдат облагани с налог.

Промените плануват задграничните физически лица да бъдат облагани по реда на Закона за налозите върху физическите лица единствено за приходи с източник в България.

Въвеждат се и нормативно приети разноски за приходите от продажба или подмяна на финансови активи, в това число виртуални карти – 10% при определянето на облагаемия приход от продажба или подмяна на финансови активи и задгранична валута. Виртуалните валути пък се дефинират като финансов актив.

Според друга смяна работодателите ще би трябвало да дават информация за необлагаемите приходи (б.р. – ваучери за храна, командировъчни, пътни средства за сметка на работодателя, квартирни пари и други). Целта е да се откри действителния приход от за осъществения труд и да се избегне заплащането на част от заплатата под формата на " необлагаем приход “.

Със законопроекта се планува и разширението на понятието " трудови правни отношения “, като се прибавя и наемането на хора, без да е подписан трудов контракт. Идеята е да се прекъсне " прикриването “ на сключването на цивилен контракти за укриване на действителния размер на облагаемия и осигурителния приход, като се внасят такива с по-малък размер.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР