Доходите на всеки втори човек по света са спаднали заради

...
Доходите на всеки втори човек по света са спаднали заради
Коментари Харесай

Доходите на всеки втори в света са спаднали заради кризата с коронавируса

Доходите на всеки втори човек по света са спаднали поради пандемията от ковид, като хората от страните с ниски приходи са изключително тежко наранени, поради загубната на работни места и съкращенията на работното време. Това демонстрира изследване на Gallup, представено от Ройтерс.

Американската социологическа компания, която е провела прочуване измежду 300 хиляди души в 117 страни по света, разкри, че половината от работещите са отчели по-ниски приходи поради спиранията в работата, свързани  с COVID-19.

Това се равнявам на 1,6 милиарда души в международен мащаб. „ Глобално, тези проценти варират от 76 на 100 в Тайланд до 10 на 100 в Швейцария “, означават създателите на проучването.

В Боливия, Мианма, Кения, Уганда, Индонезия, Хондурас и Еквадор, над 70 % от респондентите са споделили, че получават по-малко, в сравнение с преди рецесията с ковид. В Съединени американски щати тази цифра спада до 34%.

Кризата с COVID-19 е засегнала служащите по свят, и по-специално дамите, които съставляват по-голямата част от работната мощ в тежко ударените браншове като продажбите, туризма и питателните услуги.

Проучване на Oxfam в четвъртък сподели, че дамите по света са изгубили доходи от 800 милиарда $ поради пандемията.

Според проучването на Gallup повече от половината от запитаните са прекратили краткотрайно работата си, като това се равнява на 1,7 милиарда възрастни в международен мащаб.

В 57 страни, в това число Индия, Зимбабве, Филипините, Кения, Бангладеш и Салвадор, над 65% от респондентите са декларирали, че краткотрайно са спрели да работят.

Страните с високи приходи са били наранени по-слабо, като в Австрия, Швейцария и Германия по-малко от 10% от запитаните са декларирали, че краткотрайно са прекратили работа. В Съединени американски щати тази цифра е 39 на 100.

От изследването излиза наяве, че всеки трети е изгубил работата си или своя бизнес поради пандемията. Това се равнява на над 1 милиарда души в международен мащаб.

Тук вариацията още веднъж е огромна, като във Филипините, Кения и Зимбабве над 60% от респондентите са изгубили работата или бизнеса си, а в Швейцария и Съединени американски щати  – надлежно 3% и 13%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР