Догу (Dogu) се превежда като глинена фигура“. Те представляват малки

...
Догу (Dogu) се превежда като глинена фигура“. Те представляват малки
Коментари Харесай

Тайните на японските фигурки Догу

Догу (Dogu) се превежда като „ глинена фигура “. Те съставляват дребни глинени фигурки с човешки или скотски черти, които са създавани най-много през интервала Джомон в Япония.Най-древните Догу са на към 10 хиляди години, само че множеството от тях, достигнали до нас, са създадени преди към 3 хиляди години. Това време се смята за „ разцвета на Догу “, когато те се вършат съвсем в цяла Япония.Това, което прави фигурките Догу толкоз мистериозни е, че учените не знаят защо са употребявани и какво съставляват.Те получават необятна известност откакто Ерих декор Даникен, последовател на Теорията за палеоконтакта, им обръща особено внимание. Някои Догу наподобяват толкоз необичайно, че наподобяват повече на “древни извънземни в скафандри “, в сравнение с воини в ризница.По време на интервала Джомон жителите на Япония са най-вече ловци-събирачи и занапред стартират да овладяват селското стопанство. По същото време при тях поражда керамиката, а редом с моделирането на саксии и кани, античните японци стартират всеобщо да извайват фигурки Догу.
Трябва да се означи, че Догу са основани през този интервал, и когато Джомон завършва през 300 година сл. н. е., „ манията “ по фигурките Догу завършва.

 1 - Тайните на японските фигурки Догу (видео)
Всички теории и тълкувания за това какво съставляват те и за какви цели са основани са единствено догатки и хипотези. Освен това, с цел да се усложни въпросът, има няколко разнообразни стила на Догу, а за какво са зародили тези стилове също е една от мистериите …Обикновено Догу са високи 10-30 см и доста от тях са направени в жанр “женско тяло ”, т.е. имат необятен таз, тясна талия, а от време на време и огромен стомах, като при бременните дами. Очите постоянно са непропорционално огромни или под формата на тесни цепки.Някои историци считат, че фигурките Догу са японски “Венери ” – паметни женски фигури, основани от първобитни хора и евентуално символизиращи плодородието и женското начало. Въпреки това, “Венера ” ​​е основана преди 35-20 хиляди години, тя е артефакт на доста примитивни вярвания, тъй че не всички са съгласни с това пояснение.Освен това всички “Венери ” нормално са изобразявани с големи гърди, до момента в който фигурките Догу са с едвам изразени гърди.Има доктрина, че Догу са свързани с шамански ритуали и съставляват създанията, които шаманите виждат по време на своите “контакти с други светове “.

 2 - Тайните на японските фигурки Догу (видео)
Друга догадка пояснява Догу като артефакти, които са направени и притежавани от дами, само че няма доказателства за нито едно от двете, и символизират прераждането на живота и възпроизводството.Четете още: Древните колоси и подземната Хиперборейска изложба, открита в РумънияУчените считат, че Догу може да са употребявани за отбрана против рисковете от раждане, заболявания и гибел, или в ритуали за изобилие, с цел да усилят възможностите си да имат деца или да раждат здрави деца.Огромните очи на доста фигурки Догу наподобяват по този начин, като че ли не са очи като такива, а някакви очила или част от предпазен шлем. Интригуващото е също, че множеството от откритите Догу имат неразгадаеми петна по лицето, раменете и гърдите, които може да значат татуировка или “шипове ”.

 3 - Тайните на японските фигурки Догу (видео)
Догу с “изпъкнали ” очи са получили специфичното название “Шакокидогу “, което идва от думата “shakoku ” – “блокиращо светлина устройство “. Ако са очила, те наподобяват на външен тип на обичайните очила за сняг на коренното население на Аляска и Сибир.Рядко се среща цяло Догу, доста от тях нямат крайник, ръка или друга част от тялото. И до момента в който някои от фигурките просто са били счупени през вековете, други наподобява са били съзнателно проектирани като “инвалиди ” през цялото време.Писането в Япония се появява едвам през 6 век сл. н. е., когато фигурки Догу не са били правени в продължение на доста епохи, тъй че няма документи за тях от тези години.Друга доктрина свързва Догу със гибелта. Разкрити са гробове от оня интервал, в които са открити натрошени на части фигурки. Смята се, че са били съзнателно унищожени като част от практиката при гибел.Въпреки това, до момента в който доста Догу са открити разрушени в гробове, голям брой фигурки са открити съвсем непокътнати и не в гробове, което може да значи, че счупената Догу, употребена при смъртни ритуали, е имала друга приложимост или значение. Може би са имали нещо общо с култа към предците.

 4 - Тайните на японските фигурки Догу (видео)
Привържениците на теорията за палеоконтакта, които имат вяра, че Догу изобразяват антични извънземни, цитират детайлности като “нечовешките ” им лица, дребни тела, странни ръце, необичайно завършени огромни глави и несъмнено очи, които наподобяват на очила или скафандри.Освен това странните симетрични “точки ” или “нитове ” на Догу наподобяват прекомерно напредничав детайл за глинени фигурки, които са на няколко хиляди години …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР