Договорите за ваксини се сключват последователно, нито една държава не

...
Договорите за ваксини се сключват последователно, нито една държава не
Коментари Харесай

Не сме отказвали договори с Пфайзер и Модерна, 21060 дози пристигнаха днес |

Договорите за ваксини се подписват поредно, нито една страна не е имала опция избира с кого да подписа първо. Към средата на ноември имаше единствено три подписани контракта. Народното заседание позволи на Европейска комисия да организира договарянията и да подписа контракти със 7 компании. България не е отказвала да вземе Пфайзер, нито която и да е ваксина. 

Това обясниха проф. Тодор Кантарджие и шефа на ИАЛ Богдан Кирилов по Нова тв. Поводът бе през вчерашния ден от доктор Дечо Дечев, някогашен началник на Здравната каса, че България е сключила контракти за ваксини единствено с АстраЗенека и Санофи.  

През ноември имаше подписани единствено три контракта. Сега имаме поръчани дози за 10 млн. души население. Към момента на поръчките социологическите изследвания посочваха 20-30% искащи да се имунизират, изясни Богдан Кирилов за какво са поръчани 18 млн. дози от всички ваксини. 

Няма нигерийски вид у нас, не сме открили, Първата област, която пострада от английския вид, е Кюстендил, в този момент 98-100% от пробите там са от този вариант, стана ясно още от думите му. 

Имаме поръчани 2 000 000 дози от Янсен, ще дойдат до края на март или началото на април. 21060 дози от Пфайзер дойдоха през днешния ден. В петък идват още над 33 000 дози от Модерна, посочи Кирилов. 

Като се разсъни човек заран и го нервира гърлото, след закуска реже лимон, потапя го в сода и го яде . Ако не може, тъй като не е вкусно или люти - пие лимонен сок със сода. Хората би трябвало да имат поради, че гаргарите са единствено за устата, с цел да подейства нещо на гърлото, би трябвало да се гълта, изясни проф. Кантарджиев. 

Мерките ще се не престават да се взимат от локалните РЗИ, в четвъртък здравният министър ще разгласи дали ще има ограничения на национално равнище, посочи той. 

Патоанатомът, направил аутопсията на умрялата в Пловдив жена, е направил проучване дали тя е изкарала короновирус. Няма антитела за прекарано заболяване, заяви Тодор Кантарджиев. Има данни за инфаркт преди години, има задръстване на кръвоносните съдове на сърцето до 100 на 100. Най-вероятно е щяло да се случи същото, и без да е имунизирана, изясни той. 

Преболедуването на COVID-19 е най-хубавата отбрана, може да се случи свръхимунизация, в случай че се имунизира някой с антитела, само че от това няма да произлезе нищо ужасно, безапелационен бе проф. Кантарджиев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР