Договорите на българските футболисти, които изтичат през юни или още

...
Договорите на българските футболисти, които изтичат през юни или още
Коментари Харесай

Пет отбора от Втора лига искали да играят, ето кои са те

Договорите на българските футболисти, които изтичат през юни или още този месец, ще се удължат автоматизирано до края на сегашния сезон, съобщи генералният секретар на Професионалната лига Атанас Караиванов след края на днешното съвещание на изпълкома на БФС.

Същата е практиката в доста други страни, като това е решение на ФИФА и е спуснато до националните федерации, които би трябвало да го ползват съгласно своето локално законодателство.

" Казано с други думи, това състезание ще се доиграе със старите футболисти и по старите правила. Затова и трансферният интервал се отваря на 17-и юли, сподели още някогашният публицист. Поне още една година шампионата в efbet лига ще се играе по този формат, който е признат все още. Преотстъпени играчи нямат право да се връщат в родните си тимове.

В идващите дни БФС ще изпрати решенията си от през днешния ден на УЕФА. Европейската централа пък на 27-и май ще има заседание на изпълнителния си комитет, което би трябвало да даде отговори на въпроса какво ще се прави по-нататък във футбола, а също по този начин и дали и в каква форма ще бъдат интернационалните мачове, както и клубните шампионати.

Той удостовери отводът на Ботев (Гълъбово) от шампионата за следващата година и добави, че пет тима от Втора лига са желали да играят шампионата. Това са ЦСКА 1948 (Сф), Локомотив (София), Септември (Сф), Кариана и Литекс. Останалите са били за преустановяване на шампионата, което мнение е и победило.
" Финансовото положение на много тимове от Втора лига е близо до пагубното. Много от клубовете зависят от общините, а там нещата не са предпочитани за футбола, тъй като има доста по-важни неща. В Първа лига също има тимове, на които им е мъчно, само че никой не е изразил мнение, че ще се откаже от присъединяване ".

" Смея да кажа, че дружно с сътрудниците от Експертната група и благодарение на президента на БФС Михаил Касабов, както и с тази помощ от страната, успяхме да спасим футбола у нас. В момента притежателите са в положение да заплащат на служащи, които не могат да употребяват. Футболът е неподвижен, а в този момент без аудитория все едно прохожда на един крайник. Но по-добре по този начин, в сравнение с да го няма въобще, изясни още Караиванов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР