Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония

...
Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония
Коментари Харесай

Договорът за добросъседство между България и Македония

Договорът за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Македония е огромна стъпка, която пази ползите и на двете страни, съобщи македонският министър председател Зоран Заев при показване на акцентите от утвърждения план пред публицисти, осведоми ДАРИК.
 
Той напомни, че това е резултат от развой, почнал през 2009 година, и съобщи упованията си от опозицията в Македония да го поддържа и да взе участие в завършването на този развой. Текст от контракта планува България и Македония да подхващат ограничения против недобронамерената агитация от страна на институциите и битка с активността на лица, подтикващи към ненавист и принуждение.
 
Според плана на контракта ще бъде основана комисия с представители на двете страни, която ще работи за обективно изясняване на общата ни история.

Разширяване на транспортните връзки, търговията и контактите във всички сфери сред двете страни чака българският министър председател Бойко Борисов, съгласно изявлението му пред министрите по време на днешното гласоподаване на плана. Той също подчертава върху това, че след подписването се чака македонските управляващи да подхващат действителни дейности за преустановяване на антибългарската агитация и да се откажат от искания към България.

Борисов показва термина " Общата ни история ", което съгласно него значи история, която ни сплотява. Според изказванията на двамата министър председатели договорът ще бъде подписан на 1 август, в македонската столица Скопие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР