Договорът за добросъседство с Македония, който беше ратифициран днес от

...
Договорът за добросъседство с Македония, който беше ратифициран днес от
Коментари Харесай

Договорът за добросъседство с Македония влиза в комисиите в парламента

Договорът за добросъседство с Македония, който беше утвърден през днешния ден от Народното събрание в Скопие, ще бъде прегледан от отрасловите комисии в Народното събрание в сряда. Преди да бъде гласуван в пленарна зала и да влезе в действие, той би трябвало да бъде утвърден от комисиите по външна политика и по европейските въпроси и надзор на европейските фондове.

" Поздравявам Народното събрание на Република Македония, който ратифицира през днешния ден Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Македония. С това те демонстрираха, че желанието ни да изградим съвременни, европейски връзки на другарство и доверие е общо ", бе написано в формалния профил на премиера Бойко Борисов. Поздравления изпрати и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.



Договорът беше подписан на 1 август от македонският министър председател Зоран Заев и Бойко Борисов на гала в Скопие. Тогава двамата отхвърлиха да приказват за " отстъпките ", които София и Скопие са създали, с цел да подпишат документа, и показаха предпочитание да " гледат напред ", с цел да се уверят, че и Македония, и Западните Балкани имат европейска вероятност. Договорът се подписа след дългогодишно отсрочване, а с него двете страни публично признават, че имат " обща история ". Борисов тогава сподели, че документът би трябвало да постави край и на антибългарската агитация в Македония. На събитието участва делегация от министри, част от които подписаха два документа за съдействие в превоза и енергетиката.

Не се чакат изненади в българския парламент. На 27 юли всички 206 депутати, намиращи се в Народното събрание, гласоподаваха за декларацията, с която се дава поддръжка на държавното управление за сключване на контракта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР