Договорът с руската страна за ремонт на българските изтребители МиГ-29

...
Договорът с руската страна за ремонт на българските изтребители МиГ-29
Коментари Харесай

Каракачанов: Русия ще ремонтира изтребителите ни

Договорът с съветската страна за ремонт на българските изтребители МиГ-29 не е подложен под въпрос, съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов. Той сподели това във връзка обстоятелството, че от предходната есен съветската корпорация " МиГ " е в американски лист за възбрана на търговията с съветски оръжейни корпорации, заяви БНР.

Каракачанов изясни, че въпросните наказания засягат пазаруването на нова техника, само че не и контракти с съветски компании за поддръжка и ремонт:

" И логиката е вярна, тъй като си представете - освен в България, само че и в други страни от някогашния Източен блок значително са подвластни от въоръжението, което имат, които са руски мостри. Ако ние нямаме опция да го поддържаме това въоръжение, в края на краищата може би една трета от НАТО в Източна Европа би трябвало да бъде задраскано. "

Преди седмица министър Каракачанов подписа съглашението с съветската корпорация " МиГ " за поддръжката на старите руски изтребители против 82 милиона лв.. От Министерството на защитата подчертаха, че това съглашение не анулира процедурата за придобиване на нов вид военен аероплан. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР