Договорът с новия концесионер на морски плаж „Златна рибка“, община

...
Договорът с новия концесионер на морски плаж „Златна рибка“, община
Коментари Харесай

Новият концесионер на плаж Златна рибка поема функциите си

Договорът с новия концесионер на морски плаж „ Златна рибка “, община Созопол, област Бургас, е към този момент подписан и той поема функционалностите си по стопанисване на линията, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Всички процедури по контракта за влизане във притежание на новия собственик на морския плаж са спазени и на туристите ще бъдат препоръчани всички планувани по него условия - услугите на плажа, както и наложителните действия на морската линия - водно избавяне, медицински пост, разчистване на линията.

Решението на Министерския съвет за избор на концесионер е влезнало в действие на 30 юни 2020 година, след приключването на наложителния по закон период за обжалване. Договорът е подписан на 1 юли, без значение от избрания едномесечен период за това, и плажът е предаден неотложно на концесионера, с цел да може да го вкара в експлоатационна валидност.

Определени са концесионерите на морските плажове „ Свети Влас - запад “ и „ Златна рибка “

През 2020 година с решение на Министерския съвет бе преустановен договорът за концесия с предходния собственик на плажа. Основание за това са редовно неспазване на отговорностите по контракта. При осъществени на място инспекции през 2017, 2018 и 2019 година са открити голям брой повтарящи се нарушавания по отношение на наложителните действия на плажа - по-малко от изискуемите избавителни постове, неосигуряване през целия ден на наложителното здравно и здравно обслужване, което е от особена значимост през тази година.

В протоколите на инспекциите през посочените нагоре години бе открито също по-малко от минималната изискуема повърхност за зоната за свободно разполагане на плажни такъми на морския плаж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР