Договорът на ливанеца Рауф Сабах изтече на 28 февруари, но

...
Договорът на ливанеца Рауф Сабах изтече на 28 февруари, но
Коментари Харесай

Докато общинарите умуват, Уорд Бейби се самонастани в култовата Гъбка на Бургас

Договорът на ливанеца Рауф Сабах изтече на 28 февруари, само че той е измислил по какъв начин да му дават по 600 лв. на месец от изцяло противозаконен бизнес

Докато Общинският съвет на Бургас умува по какъв начин да усъвършенства изискванията в Наредбата за отдаване на преместваеми обекти по чл.56, с цел да бъдат те по-справедливи за дребния и междинен бизнес , оказа се, че на най-апетитното място, при входа на Морската градина, се върти изцяло противозаконен бизнес.

Впрочем, смяната в Наредбата е извънредно наложителна точно поради обекта „ Гъбката “ , за който от 3 януари насам се води борба сред класирания преди всичко кандидат-наемател и досегашния собственик Рауф Сабах.

Припомняме, че в първия работен ден на 2023 година в Търговско дружество „ Зора “ документи трябваше да подадат всички компании за обекти с изминал период на договорите.

Най-желан се оказа „ Гъбката “, стопанисвана от ливанския предприемач Рауф Сабах повече от десетилетие.

Сабах бе класиран на второ място, защото главното изискване е, че подалият първи по време документи печели първото място по право. За идващите три години.

В този случай, отличник бе „ Авалг “ ЕООД на Христо Георгиев, който обаче от този миг нататък си навлече гнева на ливанеца, живеещ в Бургас още от тоталитарно време и познава в тънкости " традициите " на бизнеса по бул. " Богориди ".

Сабах нападна класирането по всички вероятни линии – жалва се на регионалния шеф проф. Мария Нейкова, внесе просба в Административния съд в Бургас, в Пето районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи персонално против шефа на Търговско дружество „ Зора “ Стефан Дубаров, до Общинския съвет и кмета Димитър Николов.



До този миг не беше ясно до каква степен са стигнали инспекциите на всичките тези инстанции, за да бъде отстранен новият наемател.

Днес екипът на Флагман.бг снима нелицеприятен спор в коридорите на Общинската администрация , в непосредствена непосредственост до кабинета на кмета Димитър Николов.

Това стана по време на съвещание на Комисията по чл.56, която разглеждаше разнообразни проблеми с преместваемите обекти, един от които бе точно „ Гъбката “.

От видеото, което заснехме, се схваща, че безимотен мъж самоуправно върти бизнес през топлите дни от сегашния месец март – точно на „ Гъбката “.

Договорът на Рауф Сабах с Община Бургас изтече на 28 февруари, след която дата той трябваше да е демонтирал грохналата структура и дефинитивно да се е изнесъл от „ стратегическото “ място, извеждащо потока от хора от бул. " Богориди " и бул " Демокрация " към терасата на Морското казино.

Нищо сходно. Директорът Стефан Дубаров сподели фрагменти по какъв начин на разнообразни дати от март, когато времето е било топло, обектът работи и се пука по шевовете , защото в близост сходни открити заведения по това време няма.

Установено е, че там бизнес от началото на март развива „ Уорд бейби “ ЕООД, за която в Търговския указател е вписано, че е с едноличен притежател Дончо Пирев от кв. “Долно Езерово “. Този човек няма никакви правни отношения с Общината.
 Проектът на „ Авалг “ ЕООД за новата визия на Гъбката към този момент остава замразен
При опитите на чиновници от Дирекция " Управление при рецесии, публичен ред и сигурност " (УКОРС) да вкарат ред е открито, че става дума за безчинство.

Сабах обаче не намира нищо неправилно в това и оповести пред репортерите през днешния ден, че на него тази компания му плащала 600 лв. месечен наем – било изцяло обикновено и основателно си прибирал парите. Разбра се още, че господин Сабах е употребил години наред, безплатно, като склад за каси, чадъри, столове, стока, част от военното оборудване „ бомбоубежище “, откъдето и до този миг, по думите на Дубаров, не си е изнесъл натуриите.

На съвещанието на Комисиятя дойде  юристът на „ Авалг “ ЕООД Трендафил Трендафилов, който опитваше с юридически термини да изясни правотата на своя клиент, само че ливанецът въобще не му даваше думата. Скандалът се изнесе в коридорите на Общината и ехтеше в цялата постройка, до петия етаж, смущавайки работата на чиновниците. Сабах, крещеше с цяло гърло, че бил дал на прокурор общинския шеф Дубаров, тъй като спирал служебната си кола на пешеходната пътека пред Гъбката, с цел да снима клиентелата на заведението през март.

Изясни се, че на 3 януари, когато се внасяли документите за кандидатстване, Рауф сграбчил от ръцете на Трендафил Трендафилов заявката на клиента му , накъсал го на части и го хвърлил във въздуха, с цел да се разпръсне. Смятал, че по този начин ще го изпревари.  Юристът положил всички старания да се оправи с форсмажорната обстановка и събрал пъзела от пода пред смаяните очи на останалите жители за по-малко от минута, намерил тиксо и го сглобил. Днес репортерите видяха окаяното заявление, което е още едно доказателство за неприемливо държание в обществена институция, при сходна процедура.

В последна сметка се разбра, че Рауф Сабах няма право да работи на „ Гъбката “ под каквато и да е форма и че въпросът ще се реши в съда, където и двете компании са внесли тъжби – неговата „ Ди М Груп “ ЕООД и „ Авалг “ ЕООД.

Дотогава бургазлии и гостите на града ще виждат и подминават грозната и неподдържана „ Гъбка “, за която Сабах твърди, че била негова благосъстоятелност и нямал да я отстрани. А планът с новото красиво оборудване ще стои неосъществен.

Може би това ще е първият летен сезон, в който обичаната на доста генерации „ Гъбка “ ще остане с пуснати кепенци.
 Гъбката от през вчерашния ден по здрач, на Рауф Сабах, където безимотен бургазлия продължава да продава кафета и питиета
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР