Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за дейности по

...
Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за дейности по
Коментари Харесай

Подписаха договор за подобряване на качеството на въздуха в Пловдив

Договор за даване на безплатна финансова помощ за действия по възстановяване качеството на атмосферния въздух в Пловдив подписаха кметът на града Иван Тотев и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Финансирането е в размер на 13 862 232,11 лв. , като парите са напълно обезпечени от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “
Съгласно подписания контракт се планува подмяната на отоплителните устройства на твърдо гориво употребявани за отопление от семействата в града. Тази мярка би трябвало да се реализира до 2023-та година. Така ще се понижи количеството излъчвания на фини прахови частици и азотни оксиди, които се излъчват в атмосферата от битовото отопление с твърдо гориво. Предвижда се всички печки на твърдо гориво да бъдат сменени с различни форми за отопление като уреди на газ, електричество, пелети или различен тип дървесна биомаса.

Проектът ще се развива в два стадия, като първият от тях би трябвало да се реализира до края на месец май 2021-ва година. Тази фаза ще е по-скоро подготвителна, като ще се в идващите две години ще се ревизират настройките на популацията, употребяващо дърва и въглища за отопление, и ще се проведат серия от огромни разяснителни  акции.
Планирано е същинското прекосяване към по-екологично чисти източници на отопление да се организира през втория стадий. Той би трябвало да завърши до края на 2023-та година, когато ще се извършат дейностите по подмяната на стационарни самостоятелни и многофамилни домашен горивни устройства на твърдо гориво, с отоплителни устройства, отговарящи на характерни механически параметри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР