Договор, подписан от САЩ и Великобритания, забранява потенциалното предаване на

...
Договор, подписан от САЩ и Великобритания, забранява потенциалното предаване на
Коментари Харесай

Договор между САЩ и Великобритания забранявал екстрадицията на Асандж

Договор, подписан от Съединени американски щати и Англия, не разрешава евентуалното предаване на създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж на Съединени американски щати, защото не поддържа екстрадицията за политически закононарушения. Това разгласи юристът на арестувания австралиец Едуард Фицджералд, представен от английските медии.

" Ние споделяме, че в контракта е налице възбрана да бъде екстрадиран за политическо закононарушение, а тези закононарушения, както са рамкирани и всъщност са политически закононарушения ", изтъкнал Фицджералд в изказването си пред съда.

Пълното чуване в съда за екстрадицията е планувано за февруари 2020 година, защото съдът в Уестминстър по-рано отхвърли искане за отсрочване, подадено от юристите на Асандж.

Основателят на WikiLeaks не извърши паричната гаранция, която му беше наложена и се скри в посолството на Еквадор в Лондон през 2012 година заради опасения, че ще бъде екстрадиран в Съединени американски щати, с цел да бъде изправен пред смъртно наказване за разпространение на документи, свързани с войната в Афганистан, както и за хакерски офанзиви.

През май шведската прокуратура разгласи, че възобновява следствието против австралиеца по обвинявания за обезчестяване, малко повече от месец откакто той беше лишен от политическо леговище от Еквадор и задържан в еквадорското посолство в английската столица, където живя към 7 години. През предишния месец шведската прокуратура разгласи, че приключва следствието за обезчестяване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР