Договарянето между партиите у нас става все по-трудно, защото твърдите

...
Договарянето между партиите у нас става все по-трудно, защото твърдите
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Някои от скандалите може да имат обратен ефект в предизборната кампания

Договарянето сред партиите у нас става все по-трудно, тъй като твърдите ядра гласоподаватели стартират да се люспят и се нуждаят от все по-силни, все по-твърди и все по-крайни тласъци. Това, обаче, прави невероятно преговарянето сред другите сили, разяснява в " Денят стартира " съветникът на служебния министър-председател Гълъб Донев - проф. Александър Маринов.

" Знаете, че най-често в този случай се употребява облика на врага - другите са неприятни, единствено ние сме положителните. Това активизира, само че към този момент не чак толкоз доста хора, тъй като хората се интересуват повече от това какво предлагаш и каква работа може да свършиш ", сподели проф. Маринов.

Той предвижда, че някои от свадите, които се употребяват против политическите партии може да имат противоположен резултат.

" Може да имат противоположен резултат заради характерния миг, в който са зародили, както и заради двойния стандарт, който се ползва във връзка с участниците в тях. Така че, да се употребява абсурдът като оръжие, е доста рисковано, тъй като той носи отрицателни послания, а няма партия без кавги.

За " Магнитски " не е ясно по какъв начин ще проработи - да не стане като настъпването на мотиката. Защото - всяка помощ е добре пристигнала, само че какъв е мащабът на българските предприемачи, че да съставляват опасност за Америка? Това е наш проблем и ние би трябвало да си го решаваме. Освен това у нас работи хипотеза за непорочност и е необичайно да се изисква от който и да е потвърждава своята непорочност ", сподели проф. Маринов.

Той уточни още, че сега президентът Румен Радев не може да свика Консултативен съвет по национална сигурност по какъвто и да е въпрос, тъй като по закон в него вземат участие ръководителите на парламентарните групи, а няма настоящ парламент.

" Свикването на КСНС не е едностранна самодейност на президента, тя нормално се съгласува. Няма смисъл да се съберат официално и след това всеки да приказва каквото си е решил. За да се организира такова нещо, би трябвало да бъде в съгласие ", добави той.

Проф. Маринов посочи, че на новата коалиция в ляво не може да се гледа като на президентски план, само че посочи, че е явно, че президентът има въздействие и в остарялата и в новата лява групировка.

За обединяването на Политическа партия, Демократична България и цивилен обединения проф. Маринов разяснява, че сходна коалиция може да работи единствено въз основата на ясни правила. В противоположен случай рискува да " гръмне от вътрешната страна ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР