Догодина поправят булевардите Граф Игнатиев“ и Скобелев“Черен списък на фирмите,

...
Догодина поправят булевардите Граф Игнатиев“ и Скобелев“Черен списък на фирмите,
Коментари Харесай

София прави черен списък на фирми с лоши ремонти

Догодина поправят булевардите „ Граф Игнатиев “ и „ Скобелев “

Черен лист на компаниите, които са направили некачествени инфраструктурни поправки прави Столична община, разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя изясни, че градската администрация ще се възползва от новия Закон за публичните поръчки и осъдените компании за неприятно направени поправки в страната и в София няма да могат да вземат участие в процедурите за огромни инфраструктурни планове в София.

„ Възложила съм да не се позволяват до присъединяване в търгове за огромните инфраструктурни планове компании, чиито контракт е бил прекратяван поради некачествена работа, които влизат в листата в Агенцията за публичните поръчки “, изясни Фандъкова.

В член 55. ал 4. на Закона за публичните поръчки, влезнал в действие през 2016 година се споделя, че възложителят може да в профил от процедура за възлагане на социална поръчка претендент или участник, „ в случай че е потвърдено, че е отговорен за несъблюдение на контракт за социална поръчка или на контракт за концесия за строителство или за услуга, довело до предварителното му преустановяване, погашение на компенсации или други сходни наказания “. Нарушенията обаче би трябвало да не са под 50% от цената на контракта.  За 3 години общината е наложила на сходни компании санкции от над 2 млн. лева

Фандъкова заяви и, че за следващата година се възнамеряват поправки по бул. „ Граф Игнатиев “. „ Подготвяме плана на бул. „ Скобелев “, в сектора от новия съд до НДК, с пренасяне на трамвайната линия “, уточни още тя. Ще има и реконструкции на трамвайните линии по бул. „ Цар Борис Трети “ и по ул. „ Каменоделска “.

„ Дондуков “ ще е подготвен до 20 дни

До 20-ти ноември пускат придвижването и по последния сектор от бул. „ Дондуков “ – от ул. „ Г. С. Раковски “ до бул. „ Васил Левски “. Общинските съветници Марта Георгиева, Иво Божков и Трайчо Трайков пък желаеха преустановяване на контракта за ремонт на булеварда.

До 20-ти ноември пускат колите по бул. „ Тодор Каблешков “ от бул. „ Братя Бъкстон “ до „ Кауфланд “. Реновират следващата година частта от „ Кауфланд “ до бул. „ Цар Борис III “.

До края на идната седмица колите потеглят по бул. „ Монтевидео “ до Нов български университет. Последният сектор от булеварда ще е подготвен до края на ноември.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР