Доброволците от Централната рибноопазваща организация-клон Ястребино настояват за съдействие от

...
Доброволците от Централната рибноопазваща организация-клон Ястребино настояват за съдействие от
Коментари Харесай

Доброволци настояват да съдействат на ИАРА в борбата с бракониерите

Доброволците от Централната рибноопазваща организация-клон Ястребино упорстват за подпомагане от Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ в битката с бракониерите.

При поредна нощна акция, приключила в ранните утринни часове през днешния ден, на язовир Ястребино още веднъж са открити бракониерски мрежи. Доброволците извадили от водите под село Трескавец две мрежи с обща дължина 200 метра с уловената в тях риба.

"Стараем се постоянно да ревизираме язовирите в Търговищка област, само че не сме държавен орган, ние сме неправителствена организация, обичаща природата ", разяснява пред Българска телеграфна агенция Шенол Хасанов, началник на доброволците от Ястребино. По думите на Хасанов мрежите са били чисто нови, което приказва, че бракониерите работят без терзание.

"Настояваме за подпомагане от страна на ИАРА, тъй като те могат да заловен бракониерите. Когато има повече открити и осъдени, и набезите им ще намалеят ", безапелационен е Хасанов.

"Трябва язовирите да се обхождат и през нощта, да се санкционират и тези, които ловят маломерна риба ", сподели още той.

За година и половина, откогато работят доброволците от клон Ястребино, са направили над 100 инспекции, при които за хванати и шест групи бракониери. "Как са глобени, какви актове са им написани - не знаем. Трябва да заработим в екип с държавните чиновници, с цел да има резултат от работата ни ", безапелационни са те.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР