Доброволците от Младежката организация на Червения кръст занесоха коледни пакетчета

...
Доброволците от Младежката организация на Червения кръст занесоха коледни пакетчета
Коментари Харесай

Доброволци на БЧК с жест към пациенти от ковид отделенията в Пловдив

Доброволците от Младежката организация на Червения кръст занесоха коледни пакетчета „ Коледен подарък – здраве “ и обръщение за скорошно и устойчиво излекуване на пациентите, които се лекуват в Ковид отделението на няколко лечебни заведения в Пловдив. Те посетиха общинските лечебни заведения „ Свети Мина “ и „ Свети Пантелеймон “, както и в Детска клиника на УМБАЛ „ Свети Георги “.

„ Коледа с другар “, „ Кутии на другарството “, „ Коледен подарък – здраве “ – това са трите лъча на Коледна акция 2021 на БЧК- Пловдив и сътрудници.

„ Нашите сътрудници са междинните учебни заведения и техникумите в гр. Пловдив, компании – донори от частния бранш, жителите на Пловдив. Всички са обединени от една обща цел – да дадат топлота и жест на съпричастност към деца и възрастни в потребност. Да им кажат: „ Не си самичък! Някой мисли за теб! “ “, оповестиха от БЧК-Пловдив.

Младежката организация на БЧК занесе в Детска клиника на УМБАЛ „ Свети Георги “ събраните от техни връстници в разнообразни учебни заведения дарове – „ Кутии на другарството “. Подаръците са за децата, които през празниците ще останат в болничните отделения и няма да бъдат дружно със фамилиите си.

В три следващи дни транспортни доброволчески екипи отнасяха до домовете на самотните възрастни хора хранителни пакети от дарения. По този метод, хората с положителни сърца вършат Коледата допустима за тези, които са в потребност.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР