Доброволците от формирование Пловдив 112“ обучават хора с увреждания как

...
Доброволците от формирование Пловдив 112“ обучават хора с увреждания как
Коментари Харесай

Пловдив 112“ обучава инвалиди за бедствия

Доброволците от формирование „ Пловдив 112 “ образоват хора с увреждания по какъв начин да се предпазят при бедствия или да оказват помощ на човек в неволя. Обучението е част от плана Positive Leisure 4 youth. Това стана ясно по време на Международна конференция „ Изграждане на младежка общественост посредством действия през свободното време “. „ През годините сме правили такива образования на хора със характерни увреждания и сме се сблъсквали с редица компликации, защото те би трябвало да бъдат приспособени по по-специфичен метод съгласно хората, на които ги преподаваме “, изясни Георги Влайков, началник на непринудено формирование „ Пловдив 112 “. Освен това те обучили и учителите по какъв метод учат инвалидите да постъпват в бедствени обстановки.

Целта на плана Positive Leisure 4 youth е хора с и без увреждания да прекарват свободното си време дружно. Така те можели да спортуват, да пеят или да играят спектакъл дружно. „ Колкото по-смислено е свободното време за младежите, толкоз по-добър и логичен живот те ще водят и за напред “, сподели доктор Елеонора Лилова, ръководител на Държавната организация за протекция на детето.

Освен това е създадено и мобилно приложение с способи и техники за работа с млади хода. Зам. – кметът Тютюков пък акцентира, че общината отделяла по 80 000 лева за спорт и юношески действия. „ Младежкият център в Пловдив е един от 11-те в Европа, които имат знак за качество от съвета на Европа за дейностите, които се правят. Той бе построен с малко над 3 млн. лева безплатна финансова помощ. Община Пловдив надгради плана с една спортна зала над 8 дка. На тази повърхност са ситуирани футболни, волейболни, баскетболни и тенис стадиони. Освен това има и фитнес навън и писта за тичане. Там занимания намират деца от 5 години до 29-годишни младежи “, добави Тютюков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР