Доброволците имат една от най-важните роли в Бригада нов дом“

...
Доброволците имат една от най-важните роли в Бригада нов дом“
Коментари Харесай

„Бригада нов дом“: Кой помага на семейство с шест деца?

Доброволците имат една от най-важните функции в „ Бригада нов дом “ – да оказват помощ на непознати фамилии. Какво обаче е възприятието да окажеш помощ на чужд и каква е мотивацията да го направиш?

„ Бригада нов дом “ преобразява напълно жилището на Филип, Десислава и техните шест деца. А в помощ на бригадата се включват и Фондация „ За нашите деца “. Те са до фамилията от 2018 година

Екипът сбъдна и друга фантазия на младия мъж – да се озове на същинска спортна писта

„ Подпомогнали сме ги при записването на децата в детска градина и на учебно заведение, както и в това да си намерят общинско жилище. Помагали сме на Филип да си откри работа “, изяснява Ваня Цветанова, обществен служащ към Фондация „ За нашите деца “.

Снимка: bTV

Ваня Цветанова и екипът на фондацията не престават да оказват помощ на многодетната фамилия да поддържа изискванията в новия им дом. „ Всичко е подредено и почистено. Децата си почистват стаите и си сгъват дрешките. Очакват нашите оценки на черна дъска “, отбелязва още Ваня Цветанова.

Снимка: bTV

Предаването на bTV изненада Филип и Десислава и със сватбено празненство.

Те са от младежката организация на БЧК

„ Децата бяха щастливи, че са участвали на тържеството на родителите си. „ Бригада нов дом “ като едно обществено предаване, в действителност трансформира доста домове, доста човешки ориси, тъй като доста постоянно на фамилиите се постанова да се разделят поради финансови усложнения, а когато има някой да те поддържа – това в действителност е тласък, който да укрепи тяхното битие “, твърди Ваня Цветанова.

Социалните служащи споделят, че точно резултатите от работата им, които виждат в фамилии в неволя като Филип и Десислава, им дават религия в обществото.

„ Поемайки уговорката да отглеждаш толкоз доста деца – това е нещо значимо за всяко едно семейство. Важно е наследството, което оставяш след себе си. Това, което и вие, и ние вършим, е една капка в морето. Всяко семейство се нуждае от разбиращо общество, подкрепящо общество и хора които загърбват егото си в това да поддържат едно семейство, което да бъде щастливо “, отбелязва Диана Минчева, началник към Фондация „ За нашите деца “.

За повече от 30 години Фондация за нашите деца е помогнала на хиляди фамилии в потребност.

Екипът на предаването получи премията " Посланик на положителното "

„ Голяма част от тях са изпаднали в невъзможност, не знаят по какъв начин да се оправят с съответна обстановка. Съответно имат потребност от някой, който да им подаде ръка. Често се постанова да сме в първите часове до родилките след ражданията. Когато те са в действителност комплицирани, нямат изясненост и сигурност, дали могат да се грижат за децата си, на които са дали живот. Налага се да бъдем до фамилии, които са взели тежкото решение да се разделят, само че в същия миг не знаят по какъв начин да се оправят, с цел да бъде по безболезнено, с цел да не наранят своите деца и да няма съществени последици за тях “, отбелязва още Диана Минчева.

Тя и екипът ѝ до през днешния ден помнят някои от най-трудните истории. А поддръжката и образованието на децата е резултатът, който  ги стимулира да работят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР