Доброволци отстраниха гъстата растителност край чешмата на Узана.Христо Митев, Пламен

...
Доброволци отстраниха гъстата растителност край чешмата на Узана.Христо Митев, Пламен
Коментари Харесай

Когато отидете до чешмичката на Узана, благодарете на тези хора!

Доброволци отстраниха гъстата растителност край чешмата на Узана.

Христо Митев, Пламен Петров и Борислав Драгиев - това са имената на доброволците, които почистиха чешмата край местността Узана, намираща се в габровския балкан. Мъжете подрязаха ниските клони на боровете, окосиха и тревата към чешмата, с цел да се се стига безпроблемно до нея.

Добрин, който направи положителното дело обществено притежание, насочи апел, когато отидем до чешмичката за вода, да не забравим да благодарим на хората, почистили региона.

" И когато отидете на Узана и пиете от единствената чешма, без да ви се постанова да газите висока трева и да се пазите от провиснали клони, се сетете да благодарите на тези хора с огромни сърца. Благодаря момчета, за мен е чест да Ви познавам. ", написа Добрин Иванов, който показа и фотоси от почистването.



Хиляди поздравления получиха доброволците за почистването на гъстата растителност. " Браво! Пожелавам Ви здраве, благополучие и шанс! ", " Днес пихме от чешмата и се чудихме кой е приключил тази благородна работа. Благодаря! ", " Адмирации за тези хора,но би трябвало и да умеем да запазим направеното. ", " Ще я има България, моето откровено почитание към тези момчета! ", гласят част от мненията под обявата във Facebook.

Чешмата е построена и открита за V Национален туристически събор през юли 1979 година с доброволния труд на служащи в габровските промишлени предприятия и членове на Български туристически съюз. Тя е ситуирана наоколо до редица туристически забележителности - географския център на България, разнородни екопътеки, най-голямата билна поляна, ски писти и планински направления, хижи, хотели и къщи за посетители, два естествени парка. В местността се провеждат разнообразни туристически събития през цялата година, както и авантюристичен лагери за младежи от всички възрасти.



Снимки: Добрин Иванов / Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР