Доброволци от Варна, помагащи на украински бежанци в неравностойно положение,

...
Доброволци от Варна, помагащи на украински бежанци в неравностойно положение,
Коментари Харесай

Глобиха с 12 хиляди лева доброволци от Варна, помагащи на бежанци

Доброволци от Варна, помагащи на украински бежанци в неравностойно състояние, получиха 12 хиляди лева санкция. Санкцията е наложена от Инспекцията по труда за административни нарушавания при назначението на 6-ма украинци, които да се грижат за хора с тежки увреждания. Доброволците са назначили на трудов контракт бежанците, само че не са спазили законовия период, с цел да уведомят Инспекцията по труда, заяви.

В база „ Железничар ” в " Златни пясъци " месеци наред са настанени украински бежанци, които са стежки увреждания. За тях са се грижили шестима медицински експерти от Украйна, които са били назначени на трудов контракт. Работодателите им обаче са глобени за административни нарушавания.

" Единственото, което не сме създали в период е, че не сме подали съобщение по член 10, алинея 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност. Това заявление дублира информацията, която към този момент сме подали към Национална агенция за приходите ”, изясни ръководителят на Асоциация " Хипофиза " Ваня Добрева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР