Доброволци от Благоевград чистят най-замърсените места в града. За три

...
Доброволци от Благоевград чистят най-замърсените места в града. За три
Коментари Харесай

Доброволци организираха над 70 акции за почистване в Благоевград

Доброволци от Благоевград чистят най-замърсените места в града. За три години, запалянковците са провели повече от 70 акции по разчистване на регионалния център.

Идеята на Борис за почистването на най-замърсените места в Благоевград хрумнала преди 3 години. Тогава на детската площадка пред блока, в който живее и си играе неговото дете е цялостно с боклуци, които той взема решение да почисти.

Един ден си направих следния опит - какъв брой ще ми отнеме да почистя градинката, вместо да си приказвам със съседите какви са аргументи, кой цапа, кой и за какво не събира боклука. Отне ми сред 6-8 минути да събера боклука в градинката, споделя Борис Джолев – уредник.

Идеята той споделил с другари в обществените мрежи и ползата към нея изненадал и самия него. Така се образувала сериозна група, която си сложила за цел да почисти най-замърсените места в града, като почнали от детските площадки в Благоевград.

Всеки от нас се включва, тъй като виждаме, че града, в който живеем, може да е доста по-добър, може да наподобява доста по-добре, тъй като имаме потребност от помощ с почистването на града, споделя Владимир Милушев – доброволец.

За да стане едно нещо, някои би трябвало да даде образец. Ние го вършим поради това, споделя Спас Митев – доброволец.

Следващата самодейност на доброволците е да стартират почистването на нерегламентираните сметища в покрайнините на Благоевград, а те по никакъв начин не са малко. Помощ чакат получат и от общината, която ще помогне със сметоизвозването до предопределените за това места.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР