Доброволци дарители се съмняват, че мъж от панагюрско село години

...
Доброволци дарители се съмняват, че мъж от панагюрско село години
Коментари Харесай

Злоупотреба с дарения: Пенсионер събира помощи с чужда снимка в интернет

Доброволци донори се съмняват, че мъж от панагюрско село години наред живее на гърба на състрадателни благотворители, без да има потребност от помощта им.

" Дядото, който яде шума се разболя ". " Самотен и болен пенсионер изнемогва в село Елшица ". " Мъж от Елшица с нов вик за помощ ". " Възрастен човек с доста болести и с потребност от помощ ". " Скоро е Великден, да помогнем на Стоян ".

Снимка: btvnovinite.bg

Заглавията се отнасят за Стоян Рабаджийски от панагюрското село Елшица - рекордьор отразяван в публикации за подаяние – от 2012 година насам вестници и интернет уеб сайтове пишат, че е остарял, болен от рак на белия дроб, рак на простата, съвсем кьорав и няма храна.

На посочена дарителска сметка откликват с пари от цялата страна. До деня, в който взема решение да му помогне и Лео Кадели – албанецът, набрал известност с самодейността " Приятели, помагайте " в обществената мрежа.

След посещаване на адреса на Стоян, индивидът с над 15 000 почитатели, в поддръжка на хора в потребност, декларира обществено, че този човек и да е болен, в ситуацията, в което е открит, няма потребност.

Снимка: btvnovinite.bg

" Този човек си прави довара – 20 – 30 м, с подаяние. Той се оплаква, а на другия ден се хвали на хората в селото, че са му изпратени пари от положителни хора, а след това се оплаква, че няма пари. Нещо тука има някакво разминаване ", показва Лео Кадели.

Кадели и помощникът му Лукан стигат до мъжа след поредна интернет публикация от преди дни, озаглавена " Дядо с израстък и пенсия 200 лв. няма пари за медикаменти ". Оказва се, че оповестената в нея фотография не е на Стоян, а на възрастен мъж от митинг на пенсионери в София.

Негова е банковата сметка, негово е името, само че фотографията не е негова.

" Снимката не е негова и тук имахме подозрения, и аз моите почитатели, те ме пращат да вървя да ревизира. Аз съм задължен да върша противоположна връзка какво се е случило - дали ще оказа помощ, дали няма да оказа помощ, би трябвало да обясня за какво, и аз това направих ", изяснява Лео.

Най-напред Кадели не открива Стоян. Човек, който се показва за негов водач им споделя, че го няма, доста се движи и не подвига на непознати. Търсим още веднъж нуждаещия се дружно. Откриваме го и той незабавно демонстрира медицински документи.

Снимка: btvnovinite.bg

" Това е последният скенер, туморът е 9 сантиметра, снимай! Това е туморния маркет на простатата, нормите е 4, на мен е 8 и нещо, ето, четете, четете, четете. Карцином на двата бели дроба ", твърди обаче Стоян Рабаджийски.

Наобиколилите ни хора от селото обаче настояват, че от години Стоян е витален и очевидно здрав.

Стоян се кълне, че бетонената ограда, която построил била на 10 години - против зложелатели, които стреляли по него с оръжия.

Стоян ни позволява до две стаи от вкъщи си. Твърди, че къщата не е негова, а просто са му разрешили да живее в дребна част от нея. Не дава отговор кой е притежателят.
Оставиха в ареста ало лъжец, оповестил се за жертва Йордан Йорданов се показал по телефона за служител на реда, съгласно жена му - тъй като бил застрашен от различен човек
От здравната работа на селото удостоверяват, че Стоян е болен. " Има карцином, да. Вярно е това нещо ", настояват от там.

Въпреки това Лео Кадели разгласява текст в групата за помощи, че няма да помогне на Стоян с пари. Още на същия ден подправената фотография от публикацията за болнията е свалена.

bTV към този момент ревизира медицинските му свидетелства и документи. Все отново - всеки, който има вяра в него и желае да му помогне, може да го стори на координатите, посочени в десетките публикации с името му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР