Добротворството обедини ученици, родители и учители от бургаското училище в

...
Добротворството обедини ученици, родители и учители от бургаското училище в
Коментари Харесай

ОУ Христо Ботев – Долно Езерово направи дарение за пострадалите от наводненията

Добротворството сплоти възпитаници, родители и учители от бургаското учебно заведение в квартал " Долно Езерово “. Инициативата " Най-красивият букет “, само че не от живи цветя, а от добрина, съпричастност и подадена ръка, съумя да помогне на Райна Монева – стара жена от село Каравелово, претърпяла ужаса на бедствието сама в дома си.

Сумата от 2100 лв. бе дарена персонално от шефа Румяна Петкова на баба Райна, която одобри помощта със сълзи на очи и вяра за по-добър живот за всички в България. Сумата бе предадена на щерка ѝ Нели в дома на баба Райна - първата къща, поела целия удар на вълната от наводнението в с. Каравелово.

Посетена бе и самата баба Райна, която е в гр. Карлово в дома на щерка си, където ще остане до момента в който домът и стане населен. Думите не стигат, с цел да се опише страха и ужаса в очите на потърпевшите хората.

Инициативата за събиране на средства се разгласи на 11.09.2022 година в обществените мрежи. В помощ на бедстващите от стихията по самодейност на началника на РУО - гр. Бургас - Петя Петрова на 12.09.2022г. представители от ОУ " Христо Ботев “, кв. " Д. Езерово “ бяха ръководителят на институцията Румяна Петкова и Красимира Гаврилова - учител по естествени науки, които се включиха като доброволци в разчистването на домовете на потърпевшите.

Екипът на ОУ " Христо Ботев “ благодари на всички, които подадоха ръка на нуждаещите се. Нека всички повярват във вярата и положителното, да бъдат водени от сърцето. Това е посланието, отправено към всички, дарили " Най-красивият букет “!

 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР